De verfilming van het leven van Pete Davidson is een typische Apatow-film vol humor en de nodige emotionele momenten.
play

6,9 details

  • 136 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
136 Min Verenigde Staten

Scott (Pete Davidson) komt maar niet vooruit met z’n leven sinds zijn vader, die brandweerman was, overleed toen hij zeven jaar oud was. Nu hij inmiddels in de twintig is heeft hij nog weinig bereikt en lijkt zijn droom om een tattoo artiest te worden te hoog gegrepen. Als zijn ambitieuze jongere zusje (Maude Apatow, Euphoria) naar de universiteit gaat blijft Scott alleen achter met zijn moeder (Oscarwinnaar Marisa Tomei, The Wrestler, Spider-Man: Far From Home), die als verpleegster werkt op de Eerste Hulp. Scott brengt zijn dagen door met chillen en blowen met zijn vrienden en scharrelt met zijn jeugdvriendin Kelsey (Bel Powley, The Morning Show). Zijn moeder krijgt een relatie met een luidruchtige brandweerman genaamd Ray (Bill Burr, F is for Family) waardoor Scott gedwongen wordt eindelijk zijn verdriet onder ogen te zien en stappen kan zetten om echt te gaan leven.

Regie
Judd Apatow
Cast
Marisa Tomei, Bel Powley, Moises Arias, Maude Apatow, Pete Davidson, Jack Hamblin, Joseph Paul Kennedy, Lou Wilson, Ricky Velez, Pauline Chalamet, Nina Hellman, Carly Aquilino, Angus Costello, Lynne Koplitz.
Release
23.06.2020
Release NL
25.06.2020
Release DVD
11.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Judd Apatow | Scenario: Judd Apatow, Pete Davidson en Dave Sirus | Cast: Pete Davidson (Scott Carlin), Bel Powley (Kelsey), Marisa Tomei (Margie Carlin), Maude Apatow (Claire Carlin), Bill Burr (Ray Bishop), Steve Buscemi (papa), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2020

De films van Judd Apatow zou je gerust een cinema van nietsnutten, buitenstaanders en mislukkelingen kunnen noemen. Of het nou gaat over een veertigjarige maagd (The 40-Year-Old Virgin) of een wietrokende loser die opeens vader wordt (Knocked Up), Apatow weet elke keer weer grappige odes te brengen aan deze mannen die weigeren op te groeien, maar door omstandigheden geforceerd worden om toch volwassen te worden. Dit keer is de beurt aan Pete Davidson om de rol te vervullen van wietrokende adolescente loser. The King of Staten Island, gebaseerd op het echte leven van Davidson, heeft de typische humor die we van Apatow gewend zijn, maar weet ook een emotioneel verhaal over verlies en het rouwproces te vertellen.

Pete Davidson is een komiek die vooral bekend is vanwege zijn werk bij het Amerikaanse sketchprogramma Saturday Night Live. In zijn komische werk is Davidson altijd erg eerlijk geweest over zijn psychische aandoeningen en de dood van zijn vader. De vader van Davidson overleed bij de Twin Towers tijdens de aanslagen van 11 september, toen hij als brandweerman in actie kwam. In The King of Staten Island heeft Scott Carlin nog steeds moeite met de dood van zijn vader, die omkwam tijdens zijn brandweerwerk bij een hotelbrand. Als zijn zusje ook nog uit huis gaat om te studeren blijft hij alleen met zijn moeder achter. Zonder enige aspiraties, behalve het openen van een tattoo-restaurant, brengt Scott zijn dagen blowend, gamend en tatoeërend op Staten Island door. Als zijn moeder gaat daten met wederom een brandweerman schopt dit het leven van Scott flink overhoop.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The King of Staten Island Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The King of Staten Island

acties