Streamingplannen Warner Bros. krijgen meer harde kritiek vanuit de filmwereld

Streamingplannen Warner Bros. krijgen meer harde kritiek vanuit de filmwereld

Judd Apatow en de Directors Guild of America zijn niet tevreden met Warner Bros. En ook acteurs Josh Brolin en Jason Momoa staan achter Denis Villeneuve.

Warner Bros. kan niet meer veel goed doen in de ogen van de nodige filmtalenten. Christopher Nolan haalde al hard uit naar de studio, gisteren was Denis Villeneuve aan de beurt en nu laat ook Judd Apatow van zich horen. Ook hij is niet te spreken over Warner Bros. plannen om hun 2021-films tegelijk in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen.''

Apatow werkte voor zijn laatste film, The King of Staten Island, samen met Universal. De regisseur is deze studio er dankbaar voor dat ze samen met een release-strategie voor de film kwamen, terwijl Warner Bros. een eenzijdige beslissing nam.

Reacties
Zo zegt Apatow: ''Het is wel shockerend dat ze blijkbaar niemand hebben gebeld. Dat getuigt van een gebrek aan respect waar je wel vaker over hoort in showbusiness, maar iedereen met wie je samenwerkt zo behandelen is verbijsterend''.

Ook de Directors Guild of America vindt het ongehoord dat Warner Bros. niet op voorhand communiceerde: ''We beseffen dat de sector niet immuun is voor de gevolgen van de coronacrisis, maar dit zal onze leden zwaar raken''.

Impact
Zowel Apatow als de DGA onderstrepen ook dat acteurs en regisseurs vaak een aandeel in de box-office winst krijgen, dat voor Warner Bros' 2021-films mogelijk veel kleiner zal zijn: ''Warner Bros. nieuwe release strategie belemmert onze leden niet alleen om hun films te vertonen zoals ze bedoeld waren, maar heeft ook een effect op hun inkomen''.

Villeneuve haalde gisteren ook nog uit naar Warner Bros, wiens Dune door de releasestrategie is geïmpacteerd. Hij kreeg ondertussen de steun van zijn Dune-acteurs Josh Brolin en Jason Momoa, die het essay van de regisseur op Instagram deelden, dat hieronder te lezen is.



NieuwsFilm

meest populair