'The King of Staten Island' - Heerlijke film met dwaze rol voor Pete Davidson [Blu-ray]

Overigens speelt hij grotendeels zichzelf.


Bekijk de afbeeldingRegie: Judd Apatow | Cast: Pete Davidson (Scott Carlin), Bel Powley (Kelsey), Marisa Tomei (Margie Carlin), Maude Apatow (Claire Carlin), Bill Burr (Ray Bishop), Steve Buscemi (papa), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Release: 25.06.2020 | Recensie: 4 sterren

Pete Davidson wist zich de afgelopen jaren te ontwikkelen tot een bekend gezicht op vooral de Amerikaanse televisie. Zo is hij te zien in Saturday Night Live. Met Judd Apatow leverde hij dit jaar tijdens corona de drama-komedie The King of Staten Island op, een semi-biografische film. Deze werd prima ontvangen en heeft enkele mooie bijrollen van grote namen als Marisa Tomei en Steve Buscemi.

Met het toch forse productiebudget van $35 miljoen draaide The King of Staten Island van schrijver / producent / regisseur Judd Apatow beperkt in de wereldwijde bioscoopzalen. Toch wist de dramedy een redelijke $40 miljoen op te halen.

Bij de critici deed The King of Staten Island het prima en staat op 74% op Rotten Tomatoes, met een nette 6.90/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek was nog net iets meer onder de indruk gezien de 84% publieksscore.


In The King of Staten Island verloor Scott zijn vader op zevenjarige leeftijd en haalt zich sinds zijn tienerjaren voortdurend problemen op de hals. Nu in de twintig brengt hij zijn tijd door met drugs, hangt hij wat rond met zijn vrienden en papt sporadisch aan met een jeugdvriendin. Wanneer zijn moeder begint te daten met een luidruchtige brandweerman, het beroep dat zijn vader tevens beoefende, zet dit een kettingreactie in gang.

Blu-ray: The King of Staten Island

Disc: 1 x Blu-ray | Release: november 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083218676 | Met dank aan: Universal Pictures

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van The King of Staten Island zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we het opvallende personage van Pete Davidson. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Universal Pictures levert een mooie Blu-ray schijf op voor deze leuke drama-komedie. De film is een soort van biografie en doet dus natuurlijk en persoonlijk aan. Dit is ook te zien in de kleur en setting van de film, met mooie high definition-weergave.

De muziek speelt ook een hoofdrol met een bijdrage van Michael Andrews die wel vaker met Apatow samenwerkt aan bijvoorbeeld Funny People en The Big Sick. De geluidstrack is zelfs Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) en dat is enigszins verrassend voor een dramafilm, al steeds vaker standaard bij nieuwe (4K) Blu-ray uitgaven.

Bonusmateriaal

Er staan heel veel extra's op de schijf en veel van die extra's zijn korte, leukere video's. Uitgebreider zijn The Kid from Staten Island over het echte leven van acteur Pete Davidson en Judd Apatow's Production Diaries. De kortere video's gaan onder meer over de verschillende personages onder meer van Marisa Tomei en Steve Buscemi.

Verder zijn er video's over de brandweer en rollen van echte vrienden van Davidson. Meer standaard extra's zijn er alternatieve eindes, verwijderde scènes, een Gag Reel en een Line-o-Rama-video. Een track audiocommentaar met Apatow en Davidson ontbreekt ook niet.

Wat vind jij van The King of Staten Island?

Heb jij The King of Staten Island al gezien? En wat vond jij van de rol van Pete Davidson? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm