Aya and the Witch
Hoe is het mogelijk? Studio Ghibli stelt teleur.
play

4,9 details

  • 82 Min
  • Animatie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Japan

Aya groeit op in een weeshuis op het Britse platteland, niet wetende dat haar moeder magische krachten bezat. Haar leven verandert drastisch wanneer een merkwaardig koppel haar adopteert en ze gedwongen wordt samen te leven met een egoïstische heks.Terwijl de koppige Aya beetje bij beetje de geheimen van haar nieuwe voogden ontraadselt, ontdekt ze een wereld van toverspreuken en -drankjes, maar ook een mysterieus lied dat misschien wel de sleutel is naar het vinden van de familie waar ze altijd zo naar heeft verlangd.

Alt titel
Aya and the Witch, Earwig and the Witch
Regie
Goro Miyazaki
Cast
Richard E. Grant, Pandora Colin, JB Blanc, Vanessa Marshall, Sherina Munaf, Eva Kaminsky, Gaku Hamada, Jazmín Abuín, Alex Cartañá, Kokoro Hirasawa, Summer Jenkins, Kacey Musgraves, Thomas Bromhead.
Release
18.10.2020
Release NL
24.06.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Gorô Miyazaki | Scenario: Keiko Niwa en Emi Gunji | Cast (stemmen): Kokoro Hirasawa (Aya Wig), Shinobu Terajima (Bella Yaga), Etsushi Toyokawa (Mandrake), Gaku Hamada (Thomas), Sherina Munaf (Aya's moeder), Yuji Ueda (Mr. Jenkins), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2020

Weesmeisje Aya is me er eentje. Ze weet alles en iedereen te manipuleren om haar zin te krijgen, en vooral ook met alles wat ze doet weg te komen. Daags nadat zij de andere kinderen heeft meegenomen om in spokenkostuums op het kerkhof rond te dolen, hoeft ze alleen maar een onschuldig toontje op te zetten bij de directrice. Aya's straffeloze leventje wordt echter verstoord, wanneer de blauwharige heks Bella Yaga en haar demonische begeleider Mandrake het meisje adopteren.

Studio Ghibli was lange tijd het bastion dat weerstand bleef bieden tegen het gebruik van 3D-animatietechnieken. Terwijl Disney volledig overging op de nieuwe standaard, hield diens Japanse evenknie voet bij stuk: alleen traditionele tekenfilms. Maar nu verschijnt dan toch de eerste 3D-computeranimatie van de legendarische studio op speelfilmlengte. En net zoals Disney vijftien jaar eerder zijn er op zijn zachtst gezegd opstartproblemen. Aya and the Witch zou zich zelfs in het beste geval nooit hebben kunnen meten met de films van 3D-moloch Pixar. Dat verwacht niemand. Maar ook met begripvolle ogen bezien is deze film een ferme teleurstelling.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Aya and the Witch Nieuwsberichten