Video

Eerste trailer van Ghibli's 'Earwig and the Witch'

De eerste 3D CGI film van de 'Pixar of Japan'.

door Wouter Drummen om 19:24 in Video
Studio Ghibli is een enorm geliefde Japanse filmstudio. Zij zijn verantwoordelijk voor vele prachtige anime-films, zoals o.a. Princess Mononoke, Spirited Away en Howl's Moving Castle. De studio is momenteel ook bezig met de film How Do You Live?, maar aangezien alles met de hand getekend wordt, moeten we er nog de nodige jaren op wachten. Voor die tijd komt wel Earwig and The Witch uit, waar nu ook de eerste trailer van is vrijgegeven.

Het verhaal draait om weeskind Earwig, die geadopteerd wordt door Bella Yaga. Dit blijkt een heks te zijn. Zij neemt Earwig mee naar haar betoverde huis. Met behulp van een sprekende kat moet Earwig proberen uit de greep van Bella te komen. Bekijk de eerste beelden hieronder. De film zelf zal ergens begin volgend jaar verschijnen.Anders
Earwig and The Witch is anders dan al zijn voorgangers, aangezien het de eerste 3D CGI film van Ghibli wordt. Aan het roer staat Gorô Miyazaki, zoon van grootmeester Hayao Miyazaki.

Hij wilde dan ook een andere richting inslaan en deed voor de film beroep op nieuwe en jonge animators, gespecialiseerd in 3D CGI. De bekende tekenaars van Ghibli, die al aan de nodige andere projecten hebben gewerkt, waren dus niet bij de film betrokken.

De vraag is of de film zal aanslaan zoals de andere klassiekers. De eerste reacties zijn namelijk niet allemaal even positief. Weten de beelden jullie wel te overtuigen?

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Nee. Ik heb het tot halverwege uit weten te houden.
Niet aan mij besteed.

adofmirosch

Avatar

Voor het eerst dat er een Ghibli film lelijk uit ziet, jammer dat het geen 2d film is.

NieuwsFilm

meest populair