Fallen (1998)

Time is on my side....

Reviews (5)

Mr. Hulot

Avatar

Het script van deze film had bedacht kunnen zijn door Stephen King in zijn betere boeken (namelijk die waarin hij zich inhoudt) en vooral Goodman lijkt zó weggelopen uit een van diens meer realistische horrorverhalen. Dat zijn meestal de verhalen waarin alles normaal is, behalve één ding. Dat is hier ook zo, en waar King aan het eind van verhalen nog wel eens de - veel te bloederige - mist in gaat, heeft dit verhaal een prima slot. Wat ik knap vind, is dat een bovennatuurlijk verschijnsel heel geloofwaardig wordt neergezet zonder CGI of andere trucs, maar alleen met wat filters en goed acteerwerk. Ik ben het met Tarkus eens dat met name het eerste deel doet denken aan 'Se7en', zowel thematisch als qua sfeer, alleen gaat deze film in de tweede helft een heel andere kant op. Let, behalve op het verzorgde spel van Washington (die een van zijn beste rollen speelt), Sutherland en Goodman, ook op de soundtrack: die is zeer nauw op de film geschreven voor een groot kamerorkest met toevoeging van o.a. geprepareerde piano en didgeridoo, met compositie en intrumentatie van hoog niveau. Prima film, die vaak een beetje ondergewaardeerd wordt.

Tarkus

Avatar

Na aankoop van de Blu-ray van deze film hem nog eens opnieuw bekeken.
Het is en blijft een van de betere films met Denzel Washington, maar ook de andere leden van de cast, waaronder ook Donald Sutherland en de betreurde James Gandolfini, doen het uitstekend
Net als de eerste keer heb ik opnieuw van deze film genoten, als u een goede thriller zoekt, dit is er eentje Smiley face

Commentaar 2010:
Prima film met een uitstekende Denzel Washington en een zeer goede John Goodman.
Het verhaal is ietwat bizar, maar net daarom spannend en ook een beetje griezelig. Soms deed de sfeer me wat denken aan 'Se7en', en dan kan het eigenlijk al niet meer mis gaan.
Kortom: een wat minder bekende film met Denzel Washington is dit, maar daarom zeker geen minder goede film, integendeel.

Movieaddict01

Avatar

Mijn meest favoriete film! echt een meesterlijk verfilmd verhaal. Goede opbouw van spanning, mooie camera beelden. De kwaliteit van deze film is zo goed in vergelijking met vele andere in deze soort, dat het kwaad geen gezicht krijgt, maar onderhuids echt goed voelbaar is. Het plot op het einde is een verassingseffect in de trant van The Usual Suspects. krachtige acteerprestaties en goede filmmuziek. Als je na het zien van deze film het nummer Time Is On My Side van de Stones nog n's hoort, kan je niet anders dan terugdenken aan deze ondergewaardeerde klassieker!

juso

Avatar

Mooie sterke film, met prachtrollen van Washington en Goodman! Ook Sutherland stelt zoals gewoonlijk niet teleur. De film heeft precies de juiste speelduur om goed in beeld te brengen hoe John langzamerhand steeds gebrokener wordt.
Het staat me bij dat ik zo een soortgelijk idee ooit eens in een andere film heb gezien, maar ik zou niet meer weten welke.

Dit is in ieder geval zeer mooi gemaakt, en een uitstekende mix van Misdaad en Horror. Van begin tot eind uiterst boeiend en spannend.
Weer een topper van Washington!

Stilgar

Avatar

Heb de film ooit in de bioscoop gezien.
Heb dat liedje een maand in mijn hoofd gehad.

Heb de film ooit gehuurd
Heb dat liedje opnieuw een maand in mijn hoofd gehad.

Het er ooit een keer langsgezapt
En ja, heb weer dat liedje een maand in mijn hoofd gehad.

Kan het niet aan om deze film nog een keer te kijken.
Maar is wel een goede film waar eignelijk niets slechts over te zeggen is.

*begint met fluiten..............is on my side*

Ok ik ga hem wel kijken.