Barn (2019)

Een noodlottige actie van een dertienjarig meisje zet een stadje op zijn kop. Grondig uitgewerkt Noors drama.
play

6,7 details

  • 157 Min
  • Drama
  • Noorwegen
  • Zweden
157 Min Noorwegen

Tijdens de schoolpauze geeft de 13-jarige Lykke, dochter van een parlementslid, haar klasgenootje Jamie, zoon van een populistische politicus, zo’n harde klap dat hij bewusteloos neervalt en later overlijdt. Wat was de oorzaak en waarom schoot het toezicht tekort? De schoolleiding, ouders en leerlingen moeten een manier vinden om deze gebeurtenis te verwerken wat bemoeilijkt wordt door beschuldigingen, speculaties en tegengestelde versies van de gebeurtenis. Zo ontstaat een indrukwekkend fresco van het leven op een school, de wereld van dertienjarigen en hun ouders, relaties die onder druk komen te staan en schuldgevoelens waar men mee verder zal moeten leven.

Alt titel
Beware of Children
Regie
Dag Johan Haugerud
Cast
Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner, Trine Wiggen, Tone Danielsen, Henriette Steenstrup, Anne Marit Jacobsen, Espen Reboli Bjerke, Selome Emnetu, Adam Pålsson, Tayo Cittadella.
Release
03.09.2019
Release NL
10.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Dag Johan Haugerud | Scenario: Dag Johan Haugerud |Cast: Henriette Steenstrup (Liv), Jan Gunnar Røise (Anders), Thorbjørm Harr (Per Erik Lundemo), Brynjar Åbel Bandien (Jan), Andrea Bræin Hovig (Eva), Hans Olav Brenner (Sigurd), e.a.| Speelduur: 157 minuten | Jaar: 2019

Het voetbalveld van een middelbare school in Noorwegen. Op de grond ligt een leerling bewusteloos. De omstanders zijn in paniek en de leraar die toezicht moet houden gaat op zoek naar hulp. De camera zoomt uit en we krijgen een totaalshot van de rampplek. Wat er precies is gebeurd kunnen we enkel opmaken uit de uitlatingen van de omstanders en betrokkenen. De jongen zelf kan het triest genoeg niet meer navertellen.

Wat er precies gebeurd is, lijkt van minder belang in het aangrijpende en grondig uitgediepte Noorse drama Barn (kinderen). Aanvankelijk lijkt de dood van de jongen een noodlottig ongeluk. Hij is door een geduwd door een klasgenote en met zijn hoofd hard terecht gekomen. Maar mag je een minderjarig kind verantwoordelijk houden voor wat naar eigen zeggen een ongeluk was? En met wat voor gevoel moet zij de rest van haar leven doorkomen?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Barn

acties