Effacer l'historique
Drie personen proberen vanwege uiteenlopende redenen hun online geschiedenis te wissen.
play

5,1 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
110 Min Frankrijk

In een woonwijk worden drie buren geconfronteerd met de invloed van social media op hun leven. Marie wordt gechanteerd met een sekstape, Bertrands dochter wordt via facebook op school gepest en Uber-chauffeur Christine is van slag omdat haar klanten weigeren om positieve recensies achter te laten. Samen besluiten ze de strijd aan te gaan tegen de internetgiganten.

Alt titel
Delete History
Regie
Benoît Delépine
Gustave de Kervern
Cast
Denis Podalydès, Benoît Poelvoorde, Bouli Lanners, Corinne Masiero, Yolande Moreau, Jackie Berroyer, Denis O'Hare, Michel Houellebecq, Philippe Rebbot, Blanche Gardin, Miss Ming, Vincent Lacoste, Avant Strangel, Vincent Dedienne.
Release
24.02.2020
Release NL
22.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Benoît Delépine en Gustave Kervern | Scenario: Benoît Delépine en Gustave Kervern | Cast: Blanche Gardin (Marie Dehoux), Denis Podalydès (Bertrand Pitorin), Corinne Masiero (Christine), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2020

Het is nogal een opgave om het verleden uit te wissen, zeker als het gaat om de online historie van een persoon. De drie hoofdpersonages in Effacer l'Historique proberen om uiteenlopende redenen een schone lei te krijgen, maar dit blijkt een onmogelijke missie. Effacer l'Historique belicht met de nodige satire de complexe toestand van de moderne mens. Dit levert een aantal geslaagde momenten op, maar het zijn meer schampschoten dan voltreffers.

De alleenstaande Marie heeft het erg zwaar sinds haar man en zoon het huis hebben verlaten. Financieel komt ze nauwelijks rond en tot overmaat van ramp wordt ze gechanteerd door een man die een dronken onenightstand met haar heeft gefilmd op zijn telefoon. Buurtgenoot en vriend Bertrand probeert ondertussen in contact te komen met Facebook omdat haar dochter via dit platform ongelofelijk gepest is. Bertrand wordt tegelijkertijd verliefd op een telemarketeer die hem elke dag belt. Wat de vriendelijke dame aan de andere kant van de telefoon probeert te verkopen wordt niet gelijk duidelijk, maar zeker is dat Bertrand enorme schulden heeft opgebouwd en zich niet nog een dure aankoop kan veroorloven. Christine, weer een andere buurtgenoot, werkt sinds kort voor een Uber-achtig bedrijf, maar dit wil niet vlotten omdat ze steeds maar éénsterrenrecensies van haar klanten krijgt.

videotrailers & clips