Judge Dredd (1995)

One man is Judge, Jury, AND Executioner.

Reviews (3)

Filmwolfje

Avatar

Ik weet dat deze film erg fout is, want Judge Dredd heeft zijn helm af en in de strips doet hij zijn helm nooit af (ik zweer het je, hij gaat er zelfs mee onder de douche, maar dat is ook de humor juist:Y). Er zijn nog een aantal andere dingen die afwijken van het originele verhaal (de Angel familie is helemaal niet religieus bijvoorbeeld, etc.), maar deze film valt daarnaast best mee en is best vermakelijk. Ik ga'm vanavond voor de derde keer kijken, dus zo'n gedrocht is deze film ook weer niet. En als ik'm naast Blade2 (film van de dag vandaag) kijk, issie eigenlijks van hetzelfde niveau en ik geef ze beide hetzelfde cijfer: [rating 3]

Dus nu de vraag; Waarom heeft deze film geen ster?

Knox

Avatar

Ik vond hem juist erg meevallen. Tegenwoordig zijn al die sf actiefilms compleet uit de computer, hier zie je tenminste nog wat decors. Verder lijkt het me juist goed dat al het geld naar effecten en decors is gegaan, aangezien ik Stallone liever niet in een diepgravend kostuumdrama zie opdraven.
En met die sentimentele scenes valt het ook wel mee. Wat overblijft is typische 90's sf actie in het sfeertje van demolition man en total recall. Misschien af en toe wat rommelig maar met genoeg afwisseling en overtuiging.

[rating 3.5]

Captain Malcolm Reynolds

Avatar

Aanhakend op de discussie hierboven, lees nog eens de huisregels door. Deze beschrijven duidelijk dat het plaatsen van loze opmerkingen niet gewenst is.

Verder moet ik er toch aan toevoegen dat dit een waardeloze film is. Het grootste deel van het budget is naar de special effects en de decors gegaan. De mooie kostuums van de Judges zijn ontworpen door Jean Paul Gaultier. Dat levert enkele mooie scènes op, net als de passages met de ABC-robot die indrukwekkend tot leven is gebracht. De bombastische soundtrack is het beste aspect van de film.

De composities zijn meeslepend en sfeervol. Helaas worden deze lichtpuntjes overschaduwd door de anticlimax en de vreselijke, misplaatste sentimentele scenes.
De roots van de strips worden verloochend en zo verliest de film al meteen de interesse van de echte Dredd-fans. Als doorsnee actiefilm blijft er van de film ook niet veel over. De chaotische montage en de te korte actiescènes halen al het plezier uit de prent.