Sympathiek coming-of-agedrama kabbelt wat voort, behalve wanneer Ben Affleck zijn gezicht laat zien.
play

6,0 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Moehringer is een jongeman die zonder zijn vader is opgegroeid in Long Island. Toen hij nog een baby was heeft zijn vader, een discjockey in New York City, hem verlaten. Op zoek naar een vaderfiguur besluit hij de bar van zijn oom te bezoeken.

Regie
George Clooney
Cast
Ben Affleck, Christopher Lloyd, Tye Sheridan, Max Martini, Ron Livingston, Quincy Tyler Bernstine, Max Casella, Lily Rabe, Sondra James, Kimberly Howe, Daniel Washington, Rhenzy Feliz, Shannon Collis, Anastasia Tsikhanava, Kate Avallone, Michael Braun, Briana Middleton, Matthew Delamater.
Release
10.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: George Clooney | Scenario: J.R. Moehringer (boek), William Monahan (film) | Cast: Ben Affleck (oom Charlie), Tye Sheridan (J.R.), Daniel Ranieri (jonge J.R.), Lily Rabe (moeder), Christopher Lloyd (opa), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2021

De vader van J.R. is in zijn jeugd de grote afwezige. Tenminste, hij is er wel, maar eigenlijk alleen als stem op de radio of door de telefoon. Het meeste over zijn oude heer is J.R. te weten gekomen door wat zijn moeder en oom Charlie hem vertellen, meestal met de toevoeging dat de man nog geen knip voor de neus waard is. Dat dit gevolgen heeft voor zijn ontwikkeling en opvoeding is ontegenzeggelijk, al maakt hij er naar omstandigheden het beste van. Deze zoektocht in een jeugd zonder vader wordt geleid door oom Charlie, en de vaste gasten uit zijn gezellige bar.

De allesbepalende bijrol van deze hartelijke, goedbedoelende maar soms wat onhandige oom wordt gespeeld door Ben Affleck, die zich de laatste jaren steeds vaker met succes op dit soort rollen toelegt. Ook in The Tender Bar komt de film pas echt tot leven op de momenten dat oom Charlie ten tonele verschijnt. Of het nou is wanneer hij een jonge J.R. uitlegt hoe je vrouwen moet behandelen, hem zijn toelatingsbrief van Yale voorleest of op zijn eenentwintigste zijn eerste cocktail serveert, de film leunt zwaar op scénes met Affleck. Zijn stem blijkt de hartslag van de film.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Tender Bar Nieuwsberichten