Ben Affleck speelt niet meer graag de hoofdrol in zijn films

Ben Affleck speelt niet meer graag de hoofdrol in zijn films

Ben Affleck legt uit waarom hij meer geïnteresseerd is in het spelen van complexe bijrollen.

Acteur Ben Affleck onthult de reden waarom hij niet meer zo graag hoofdrollen in films op zich neemt. Hij is een van de herkenbaarste acteurs van dit moment, maar is ook een Oscar-winnende regisseur en schrijver. Affleck begon met films als Good Will Hunting en speelde daarna in enkele grote films, waaronder Gone Girl.

Ook was de acteur te zien als Batman in onder andere Batman v Superman: Dawn of Justice en Zack Snyder's Justice League. Kortgeleden heeft Affleck zijn acteercarrière echter een iets andere wending gegeven, met een bijrol in The Last Duel tegenover Adam Driver, Matt Damon, en Jodie Comer.

Ben Affleck
De acteur speelt in The Tender Bar het bijpersonage Uncle Charlie, dat als een vaderfiguur dient voor het hoofdpersonage. In een interview met The Hollywood Reporter gaat Affleck dieper in op waarom hij het leuk vindt om meer bijrollen te spelen op dit punt in zijn carrière.

Waar het volgens Affleck op neerkomt, is dat hoofdrollen over het algemeen minder flexibiliteit hebben in termen van karakterisering. De acteur stelt dat, wanneer er veel geld op het spel staat, hoofdrolspelers "herkenbaar" moeten zijn voor het publiek.

Bijrollen
Bijrollen worden niet in dezelfde hokjes gestopt, zegt hij, en bieden acteurs meer ruimte om complexiteiten en "gebreken" te verkennen. De acteur gaf ook het volledige commentaar: "Als je de hoofdrolspeler bent, moet je dit doen en mag je dat niet doen en er is een bepaalde onmisbare deugdzaamheid die aanwezig moet zijn."

Zijn opkomende film The Tender Bar moet nog officieel worden uitgebracht, maar critici zijn al relatief gemengd over de film. Toch wordt Affleck regelmatig genoemd als een van de beste onderdelen van de film, wat suggereert dat zijn nieuwe benadering van kleinere rollen zijn vruchten afwerpt.

NieuwsFilm

meest populair