Ferry (2021)

Het oorsprongsverhaal van Ferry Bouman is zoals het zou moeten zijn. Met flink wat gevloek, actie, humor en pillekes op de kermis.
play

6,9 details

  • 106 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • België
  • Nederland

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kampeerleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld...

Regie
Cecilia Verheyden
Cast
Monic Hendrickx, Frank Lammers, Huub Stapel, Elise Schaap, Raymond Thiry, Huub Smit, Juliette van Ardenne.
Release
14.05.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Cecilia Verheyden | Scenario: Nico Moolenaar en Bart Uytdenhouwen | Cast: Frank Lammers (Ferry Bouman), Elise Schaap (Daniëlle), Huub Stapel (Ralph Brink), Raymond Thiry (John), Monic Hendrickx (Claudia Bouman), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2021

De personages van Ferry en Danielle Bouman zijn zo fascinerend dat er in het tweede seizoen van Undercover veel klachten waren over het gebrek aan schermtijd voor dit koppel. Gelukkig heeft Ferry nu zijn eigen 'voorvolg' gekregen, waar we niet alleen een inkijkje krijgen in het criminele verleden van Fer, maar er ook achter komen hoe hij zijn geliefde Danielle ontmoet heeft en zijn intrede doet op camping Zonnedauw. Met veel origineel Brabants gevloek, pillekes op de kermis en de nodige actie, is deze film een waardige voorloper op de serie.

"Welkom in Amsterdam," spreekt Ferry Bouman aan het begin van Ferry. Het zijn niet woorden die je verwacht uit de mond van de Brabantse drugsbaron, maar in deze prequel wordt duidelijk dat de criminele carrière van Ferry in de hoofdstad begonnen is. Hij lost het vuile werk op voor Ralph Brink, die met een lekker vet Mokums accent geweldig wordt neergezet door Huub Stapel. Brink is een grote jongen in de Amsterdamse onderwereld en Ferry verdient dan ook goud geld als zijn rechterhand. Als er een aanslag wordt gepleegd op de zoon van Brink wordt Ferry gedwongen om terug te gaan naar zijn roots in Brabant, waar zijn zoektocht hem al snel op camping Zonnedauw brengt.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Ferry Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ferry

acties