The Count of Monte Cristo (2002)

Prepare for adventure. Count on revenge.

Reviews (3)

RyanD

Avatar

GEWELDIGE FILM! Een zeer geslaagde remake van het origineel. De film blijft boeiend van begin tot eind. Jim Caviezel speelt ijzersterk en laat verschillende kanten van zijn acteertalent zien. Enerzijds is hij de zwakke, lieve en ietwat naieve Dantes die aan alle kanten wordt belazerd. Anderzijds is hij de ijskoude, intelligente en sterke Count of Monte Cristo. Het is vooral mooi te zien hoe hij iedereen terugpakt. Zoete wraak! Ook Guy Pierce speelt zeer goed als de arrogante Count Mondego. [spoiler]

Een echte aanrader! Zeker een van mijn favoriete films

mnsz

Avatar

Hahahhaha, ik heb deze film een keer moeten kijken omdat mijn vader 'm wou zien. Echt, toen vond ik er geen bal aan.
Maar dat kwam denk ik ook doordat ik geen zin had om ernaar te kijken.
Toen had ik er nog niet bij nagedacht, en als ik dat nou wel doe, lijkt het wel een leuke film.
Ik heb 'm pasgeleden nog gezien, en ik vond hem ge-wel-dig (!) . Maar ik vond de scene metdat hij moest vechten met een van die mensjes aan het strand, toen hij was ontsnapt, het leukst.
:P
En toen hij weer terugkwam, met dat feest enzo'
in zyn eigen kasteeeltje.

Sai

Avatar

Tamelijk ongeïnsprireerde adaptatie van het bekende boek. De hoogtepunten zijn uit het boek geknipt en worden netjes aan elkaar geplakt in een film die met zijn dikke twee uur veel te lang duurt. Eigenlijk is vrijwel alles tamelijk matig: de acteurs zijn niet slecht maar overtuigen nooit, de sets zijn wel okay maar niet genoeg afgewerkt en de actiescènes zijn redelijk gechoreografeerd maar worden verneukt door de montage. Gelukkig is het middenstuk best goed te doen, en echt ergerlijk worden de minpunten zelden. Een prima oninteressante film voor een oninteressante maandagavond. 6.