Trust No One: The Hunt for the Crypto King

6,1 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
90 Min Verenigd Koninkrijk

Als de jonge oprichter van een falende cryptovalutabeurs plotseling sterft, vermoeden de woedende investeerders dat er meer aan de hand is rond zijn dood.

Regie
Luke Sewell

Filmtotaal Recensie

Regie: Luke Sewell | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2022

Eerst was iedereen het er unaniem over eens: de dood van de sympathieke en nerdy CEO Gerald Cotten op dertigjarige leeftijd was tragisch. Nog tragischer werd dit waargebeurde verhaal toen bleek dat het overlijden van deze oprichter van de Canadese cryptobeurs QuadrigaCX waarschijnlijk doorgestoken kaart was. Het geld van honderden gedupeerde cryptohandelaren was, samen met Gerry, verdwenen. Een online klopjacht begint, waarmee deze documentaire zijn naam eer aandoet en laat zien hoe niemand te vertrouwen is in de digitale wereld van blackhat-hackers en online scams.

De film plaatst zichzelf in een langere traditie van Netflix-documentaires, zoals The Social Dilemma, waarin waargebeurd onrecht in de digitale wereld aan de kaak wordt gesteld. De race wie als eerste een documentaire zou opleveren over het schandaal rond QuadrigaCX in 2018 werd verloren door Netflix; in 2021 kwam over deze gebeurtenis al de documentaire Dead Man's Switch: A Crypto Mystery uit. Toch weten de makers van Trust No One: The Hunt for the Crypto King de informatie fris te brengen, ondanks het gebruik van veel van hetzelfde audiovisuele materiaal.

alle artikelen (1)

Trust No One: The Hunt for the Crypto King Nieuwsberichten