Ambitieuze verfilming van Alexandre Dumas' befaamde avonturenroman pakt het serieuzer aan dan zijn voorgangers.
play

6,8 details

  • 121 Min
  • Avontuur
  • Actie
  • Historisch
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Spanje
  • België
121 Min Frankrijk

D'Artagnan, een pittige jonge Gascon, wordt voor dood achtergelaten nadat hij heeft geprobeerd een edelvrouw te redden van ontvoering. Eenmaal in Parijs probeert hij met alle middelen zijn aanvallers te vinden, niet wetende dat zijn zoektocht hem naar het hart van een oorlog zal leiden waarin de toekomst van Frankrijk op het spel staat. Geholpen door King's Musketeers Athos, Porthos en Aramis, wordt hij geconfronteerd met de machinaties van gemene kardinaal Richelieu en Milady de Winter, terwijl hij verliefd wordt op Constance, de vertrouwelinge van de koningin.

Alt titel
The Three Musketeers: D'Artagnan
Regie
Martin Bourboulon
Cast
Eva Green, Vincent Cassel, Vicky Krieps, Louis Garrel, Romain Duris, Marc Barbé, Pio Marmaï, François Civil, Lyna Khoudri, Ivan Franek, Julien Frison, Nicolas Vaude, Alexis Michalik, Patrick Mille, Eric Ruf, Thibault Vinçon, Ralph Amoussou, Dominique Valadié, Jacob Fortune-Lloyd, Gabriel Almaer, Raynaldo Houy Delattre, Olivier Le Montagner.
Budget
$ 70.686.780
Release
05.04.2023
Release NL
21.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Bourboulon | Scenario: Matthieu Delaporte, Alexandre de La Patellière | Cast: François Civil (Charles d'Artagnan), Vincent Cassel (Athos), Romain Duris (Aramis), Pio Marmaï (Porthos), Eva Green (Milady), Louis Garrel (Louis XIII), Vicky Krieps (Anne d'Autriche), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2023

Hoewel De Drie Musketiers regelmatig tot film wordt bewerkt, zijn de Franse verfilmingen van dit boek niet bijster talrijk. Best opvallend voor zo'n typisch Frans verhaal met volop Frans klinkende namen (nee, Hollywood, het is 'D'Artagnan', niet 'Dartanyan'). Misschien omdat het verhaal gaat over mensen die de eer van hun koning verdedigen, terwijl Frankrijk zo resoluut afrekende met zijn monarchie? Hoe het ook zij, het is ietwat ironisch dat de eerste Franse verfilming in ruim zestig jaar in Nederland wordt uitgebracht in twee versies: naast het Frans gesproken origineel is er ook een Engels nagesynchroniseerde uitvoering.

Een vreemde zet, maar het zegt wel iets over de ambitie van deze productie dat enkele acteurs voor die internationale versie zelf hun personages van Engels stemgeluid hebben voorzien. Er is namelijk een cast om je vingers bij af te likken, met internationale sterren zoals Eva Green en Vicky Krieps, die zich net zo makkelijk uiten in het Engels als in het Frans. Het geld is gelukkig niet alleen naar de acteurs gegaan, want ook op het gebied van sets, kostuums en spektakel is er duidelijk niet op een euro meer of minder gekeken.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan

acties