nu in de bioscoop

Les Amours d’Anaïs (2021)

Typisch Frans drama charmeert door het energieke hoofdpersonage.
play

6,6 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
98 Min Frankrijk

Anaïs is dertig, charmant, altijd te laat, schijnbaar zorgeloos, energiek en nogal blut. Het afronden van haar proefschrift schuift ze al tijden voor zich uit. Ze heeft een minnaar, maar weet niet helemaal zeker of ze wel van hem houdt. Wanneer ze een affaire begint met Daniel, raakt de onstuimige Anaïs volledig gefascineerd. Niet voor deze veel oudere Daniel, maar voor zijn echtgenote, de schrijfster Émilie. Anaïs besluit alles op alles te zetten om haar te ontmoeten en voor zich te winnen, zelfs als ze daarvoor alles op het spel moet zetten wanneer ze halsoverkop naar het zomerse Bretagne vertrekt.

Alt titel
Anaïs in Love
Regie
Charline Bourgeois-Tacquet
Cast
Valeria Bruni Tedeschi, Anaïs Demoustier, Denis Podalydès, Bruno Todeschini, Grégoire Oestermann, Annie Mercier, Marie-Armelle Deguy, Anne Canovas, Jean-Charles Clichet, Xavier Guelfi, Christophe Montenez, Grégory Servant, Eric Hervé, Seong-Young Kim, Cédric Le Roy, Estelle Cheon, Sabrina Delarue, Patrick Perreaux.
Release
10.07.2021
Release NL
16.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Charline Bourgeois-Tacquet | Scenario: Charline Bourgeois-Tacquet | Cast: Anaïs Demoustier (Anaïs), Denis Podalydèsl (Daniel), Valeria Bruni-Tedeschi (Émilie), Grégoire Oestermann (Christian Jouannet), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2021

Anaïs beweegt zich als een wervelwind door de film die haar naam draagt. Ze lijkt altijd net iets te laat te zijn en heeft moeite met vastigheid of intimiteit. Seks is prima, maar samen slapen, zelfs met haar 'vaste' relatie, dat gaat haar te ver. Dingen overkomen haar, maar ze laat zich er niet door van de wijs brengen en 'nee' komt niet voor in haar vocabulaire.

Actrice Anaïs Demoustier weet deze vrouw vol bravoure zo neer te zetten dat ze nooit op de zenuwen werkt. Het is makkelijk om iets in het personage te vinden waarin je je kunt herkennen. Gelukkig slaan ook de andere castingkeuzes de spijker op de kop. Dénis Podalydès met zijn wat stoffige uitstraling past perfect in de rol van Daniel, op wie Anaïs al snel uitgekeken raakt. Valeria Bruni-Tedeschi speelt Daniels vrouw Émilie, een gevestigde schrijver, en vormt een mooi tegenwicht voor Anaïs. Zij weet zich wel staande te houden met haar charmante uitstraling.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Les Amours d’Anaïs

acties