Kill It and Leave This Town
Wat gebeurt er precies in deze Lynchiaanse nachtmerrie?
play

7,2 details

  • 88 Min
  • Animatie
  • Drama
  • Horror
  • Polen

Een man ontvlucht de werkelijkheid na het verlies van zijn geliefden en trekt zich terug in zijn herinneringen. Daar staat de tijd stil en leven zijn dierbaren nog. Zo groeit er jarenlang een stad in zijn herinneringen. Op een dag komen zijn literaire helden en cartoonjeugdidolen er onuitgenodigd tot leven. Ze zijn in het geheugen steeds jong gebleven, maar wanneer de man ontdekt dat zijn idolen allemaal oud geworden zijn en dat eeuwige jeugd niet bestaat, besluit hij terug te keren naar de realiteit.

Alt titel
Zabij To i Wyjedź z Tego Miasta
Regie
Mariusz Wilczynski
Cast
Maja Ostaszewska, Daniel Olbrychski, Andrzej Chyra, Krystyna Janda, Andrzej Wajda, Anna Dymna, Marek Kondrat, Magdalena Cielecka, Malgorzata Kozuchowska, Barbara Krafftówna, Gustaw Holoubek, Irena Kwiatkowska, Tomasz Stanko, Tadeusz Nalepa, Mariusz Wilczynski, Zbigniew Rybczynski, Krzysztof Kowalewski, Anja Rubik.
Release
22.02.2020
Release NL
21.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Mariusz Wilczynsky | Scenario: Mariusz Wilczynsky, Agnieszka Scibior | Cast (stemmen): Krystyna Janda (Janeks moeder), Andrzej Chyra (Janeks vader), Maja Ostaszweska (Janek), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2020

Horror gaat niet altijd over een demon die mensen teistert in hun huis. Soms zijn onze eigen ongecontroleerde emoties juist het meest angstaanjagend en bezorgen ons nachtmerries. Het lastige van deze nachtmerries is dat ze moeilijk te recreëren zijn, omdat ze erg abstract blijven. Kill It and Leave This Town komt misschien wel het dichtst bij een perfecte representatie van een nachtmerrie, of dat de film nu ten goede of slechte komt.

Scenarist en regisseur Mariusz Wilczynsky heeft er maar liefst veertien(!) jaar over gedaan om deze film te maken. Het is een ode aan zijn overleden familieleden en daarmee een uiterst persoonlijk kunstwerk. Voor een avondvullende animatiefilm, die vaak door grotere teams worden gemaakt, is dat zeldzaam. Dat het oorspronkelijk een korte film had moeten zijn, is echter wel merkbaar. De film voelt zeer fragmentarisch aan, als een geforceerde reeks aan elkaar gesponnen scènes.

videotrailers & clips