nu in de bioscoop

Bigman (2022)

Twaalfjarige Dylan zit in een rolstoel, maar wil voetbalprof worden.
play

7,8 details

  • 90 Min
  • Nederland
90 Min
Nederland

De 12-jarige vrienden Dylan en Youssef denken maar aan één ding; de Touzani Cup winnen. Alleen met het beste team komen ze een stap dichter bij hun droom: profvoetballer worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel. De eerst onafscheidelijke vrienden trainen niet meer samen. Youssef traint met het team en Dylan met de stoere skater Maya, het meisje op wie hij een oogje heeft. Dylan doet er alles aan om terug te keren in het team. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. Zal het de jongens lukken om samen de Touzani-cup te winnen?

Regie
Camiel Schouwenaar
Cast
Maartje van de Wetering, Martijn Fischer, Ali Ben Horsting, Walid Benmbarek, Terence Schreurs, Jonathan Huisman, Maik Cillekens, Kailani Busker, Anouar Kasmi, Soufiane Touzani, Justin Breeveld, Danilo Lopez, Kai Hofstra, Mohammed Tijani, Ky-Yara Lantveld, Norah de Haan, Dylan Monteiro Semedo, Indira Flipse.
Release
28.05.2022
Release NL
21.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Camiel Schouwenaar | Scenario: Camiel Schouwenaar en Job Tichelaar | Cast: Maik Cillekens (Dylan), Anouar Kasmi (Youssef), Martijn Fischer (Dennis), Walid Benmbarek (Tarek), Maartje van de Wetering (Marjan), Mohammed Tijani (Mimoun), Kailani Busker (Maya), Soufiane Touzani (Touzani), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2022

Dylan ademt voetbal, hij eet voetbal en hij leeft voetbal. Op zijn twaalfde heeft hij maar één doel voor ogen, en dat is profvoetballer worden. Hij praat alleen in spelanalyse, ziet willekeurige mannen met een das in clubkleuren aan voor een talentscout en weet helemaal zeker dat hij - bijna eigenhandig - de beker gaat pakken bij het straattoernooi van Soufiane Touzani. Het is ook tijdens een balletje trappen, dat hij per ongeluk voor een rijdende auto stapt.

In eerste instantie blijft Dylan nog volhouden dat hij zijn dwarslaesie wel in een paar maandjes te boven komt. Maar hoe langer, hoe pijnlijk duidelijker wordt dat zijn droom in duigen ligt. Pa Dennis, die ook zijn trainer is, kan maar moeilijk toezien hoe Dylan zijn lot probeert te ontkennen. En ook groeit de frustratie bij de jongeman, wanneer hij maar moet toezien hoe zijn beste vriend Youssef nog wel de droom kan najagen die ook de zijne was. Strijder is een jeugdfilm over trauma, herontdekking en giftige omgangsvormen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bigman

acties