Good Luck to You, Leo Grande
Voelt iets te veel als een toneelstuk, maar wel een goed toneelstuk.
play

7,3 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigd Koninkrijk

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

Regie
Sophie Hyde
Cast
Emma Thompson, Isabella Laughland, Daryl McCormack, Les Mabaleka, Lennie Beare, Carina Lopes, Charlotte Ware.
Release
22.01.2022
Release NL
13.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Sophie Hyde | Scenario: Katy Brand | Cast: Emma Thompson (Nancy), Daryl McCormack (Leo Grande), Isabella Laughland (Becky), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

Stop twee mensen in een kamer en kijk wat er gebeurt. Als het verschillende persoonlijkheden zijn, kan het wel eens interessant worden. Als een van hen een extreem beeld heeft van de ander, wordt die kans een stuk groter. En als de ander vervolgens dat beeld kan bijstellen, heb je Good Luck to You, Leo Grande, een vermakelijk moment in het leven van een gepensioneerde maatschappijlerares en een escort.

Nancy wil voor het eerst in twee jaar sinds de dood van haar man weer eens seks, en daar huurt ze gigolo Leo Grande voor in. De twee ontmoeten meer dan eens in een hotel. Al bij de eerste afspraak is het Leo duidelijk dat Nancy heel wat opgekropte emoties heeft. Niet alleen is hij pas de tweede persoon met wie ze ooit in haar leven mee naar bed is geweest, ze heeft nog nooit een orgasme gehad. Leo maakt meer los dan alleen de knopen van haar blouse.

videotrailers & clips