Candy Cane Lane
Een typische kerstkomedie met een magisch randje, die zeker vermakelijk is maar niet baanbrekend.

5,1 details

  • 117 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

Chris wil de jaarlijkse kerstdecoratiewedstrijd van zijn buurt winnen. Nadat hij per ongeluk een overeenkomst sluit met Pepper, een elf, om zijn kans om te winnen te vergroten, spreekt ze een spreuk uit die een ravage aanricht in de stad. Geconfronteerd met een geruïneerde vakantie voor zijn familie, racet Chris - met hulp van zijn vrouw Carol en hun drie kinderen - tegen de klok om niet alleen Pepper's betovering te verbreken, maar ook te vechten tegen slinkse magische personages om Kerstmis te redden.

Regie
Reginald Hudlin
Cast
Eddie Murphy, Tracee Ellis Ross, Nick Offerman, Ken Marino, Lombardo Boyar, Robin Thede, Anjelah Johnson-Reyes, Jillian Bell, Chris Redd, Timothy Simons, D.C. Young Fly, Thaddeus J. Mixson, Tiago Roberts, Genneya Walton, Madison Thomas, Danielle Pinnock, Iman Benson, Belle Le Grand.
Release
30.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Reginald Hudlin | Scenario: Kelly Younger | Cast: Eddie Murphy (Chris Carver), Tracee Ellis Ross (Carol Carver), Jillian Bell (Pepper), Madison Thomas (Holly Carver), Nick Offerman (Pip), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2023

Het blijft een uitermate Amerikaans tafereel: elk jaar versieren duizenden families hun voortuin in feestelijke sferen om indruk te maken op de buurt. In Candy Cane Lane wordt dit fenomeen op grappige wijze onder de loep gelegd en geridiculiseerd. Het resultaat is een kant-en-klare kerstfilm met een scherp randje, die zich op sommige punten enorm laat gaan, en op andere punten de veilige route blijft nemen.

Met de familie Carver gaat het deze kerst ineens een stuk slechter. Vader Chris wordt zonder goede reden op staande voet ontslagen, en moeder Carol probeert tevergeefs een promotie voor zichzelf te regelen. In heuse kerstfilmstijl krijgt de familie een mirakel toegereikt, want als zij de decoratiecompetitie weten te winnen, nemen zij honderdduizend dollar mee naar huis. De vastberaden vader, nu werkloos, zet alles op alles om deze geldprijs in de wacht te slepen.

alle artikelen (1)

Candy Cane Lane Nieuwsberichten