Faithfully Yours
Een domme film met domme personages en een domme ontknoping.
play

5,7 details

  • 95 Min
  • Thriller
  • Nederland
95 Min Nederland

Bodil en Isabel nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn de vriendinnen elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Ze werken alle details zorgvuldig uit zodat hun echtgenoten er nooit achter komen. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd.

Regie
André van Duren
Cast
Bracha van Doesburgh, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Sofie Decleir, Elise Schaap, Matteo Simoni, Hannah Hoekstra, Anna De Ceulaer, Hans Dagelet, Juda Goslinga, Margje Wittermans, Soufiane Chilah, Soumaya Ahouaoui, Laura De Geest, Arian Foppen, Guillermo Lansman, Bram Gerrits, Damiano Incani.
Release
22.12.2022
Release NL
22.12.2022
Release DVD
27.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: André van Duren | Scenario: André van Duren, Elisabeth Lodeizen, Paul Jan Nelissen | Cast: Bracha van Doesburgh (Bodil), Elise Schaap (Isabel), Nasrdin Dchar (Milan), Gijs Naber (Luuk), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2022

Faithfully Yours opent met een quasidiepzinnige uitspraak over liegen. De grootste straf voor de leugenaar is niet de leugen, maar dat de leugenaar zelf niemand meer kan vertrouwen. Iets van die strekking. De dreigende muziek zwelt aan, in het eerste beeld komt een hondje met bebloede pootjes opdraven. Je weet, er is iets vreselijks gebeurd. Het lijkt erop dat Faithfully Yours spanning wil combineren met een intelligent script.

Twee vriendinnen, Bodil en Isabel, leven geruime tijd een dubbelleven. Op hun traditionele 'cultuurreisjes' logeren zij in België, om zich over te geven aan vreemdgaan en pittige seksfeestjes. Op deze trip gaat het gruwelijk mis als Isabel verdwijnt. Het enige spoor is een flink bloedbad. Hetzelfde bloedbad waar de hond in heeft gelopen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Faithfully Yours Nieuwsberichten