Reality

Reality (2023)

Intrigerend docudrama over klokkenluider Reality Winner die het spannendst is als je niet precies weet waar de klepel hangt.
play

7,4 details

  • 83 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

Reality Winner is een doorsnee twintiger: ze is dol op haar huisdieren, houdt van reizen, doet aan CrossFit en deelt selfies met haar volgers op social media. Maar als Reality na wat boodschappen op 3 juni 2017 thuiskomt, treft ze daar twee FBI-agenten aan. Winner, een luchtmacht veteraan en yoga instructeur, wordt ter plekke ondervraagd over haar werk bij de inlichtingendienst en in het specifiek of ze een geheim document heeft gelekt over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Aan de hand van de dialogen die letterlijk uit het originele FBI transcript zijn gehaald, toont Reality wat er die middag in het huis van Winner plaatsvond.

Regie
Tina Satter
Cast
Josh Hamilton, Sydney Sweeney, Marchánt Davis, Benny Elledge, Allan Anthony Smith, John Way, Kristoffe Brodeur, Darby, Arlo.
Release
02.06.2023
Release NL
02.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Tina Satter | Scenario: Tina Satter, James Paul Dallas | Cast: Sydney Sweeney (Reality Winner), Josh Hamilton (Agent Garrick), Marchánt Davis (Agent Taylor), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2023

Stel, je vindt geheime informatie over een extreem controversiële kwestie die de koers van de geschiedenis mogelijk kan veranderen. Zou je dit bekendmaken? En wat nou als er een zware straf op staat? Reality Winner vond zichzelf geconfronteerd met dit dilemma en deze film is de onfortuinlijke uitwas van haar beslissing. Regisseuse Tina Satter, die er ook al een toneelstuk over maakte, debuteert met dit minimalistische docudrama. Ze laat meteen zien dat ze van wanten weet. De film is namelijk in slechts zestien dagen geschoten.

Het leven van de vijfentwintigjarige Reality Winner krijgt op 3 juni 2017 een onverwachte wending wanneer zij twee FBI-agenten in haar tuin treft als zij terugkomt van boodschappen doen. De agenten hebben een huiszoekingsbevel maar de nietsvermoedende luchtmacht-veteraan en CrossFittende yogalerares maakt zich vooral zorgen over haar huisdieren en de boodschappen die de ijskast in moeten. De communicatie verloopt allervriendelijkst en de sfeer is eerder ongemakkelijk dan ernstig. Totdat Reality een onverwachte beweging maakt en de agenten er meteen bovenop zitten. Drie geblindeerde SUV's rijden voor en het wordt duidelijk dat er wel degelijk iets serieus gaande is.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Reality Nieuwsberichten