'Reality' met fantastische Sydney Sweeney ('Euphoria') vanaf deze week in de bios

'Reality' met fantastische Sydney Sweeney ('Euphoria') vanaf deze week in de bios

Een voormalige Amerikaanse inlichtingenspecialist kreeg de langste straf opgelegd voor het ongeoorloofd vrijgeven van overheidsinformatie aan de media over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 via een e-mailoperatie.

Begin dit jaar ging op het Filmfestival van Berlijn de Amerikaanse film Reality in première en die deed het daar bij pers en publiek heel erg goed.

Geprezen werd vooral de regie van filmmaakster Tina Satter die haar eerdere toneelstuk voor de camera adapteerde, maar ook hoofdrolspeelster Sydney Sweeney verraste vriend en vijand in zeer positieve zin.

Synopsis
Reality Winner is een doorsnee twintiger: ze is dol op haar huisdieren, houdt van reizen, doet aan CrossFit en deelt selfies met haar volgers op social media. Maar als Reality na wat boodschappen op 3 juni 2017 thuiskomt, treft ze daar twee FBI-agenten aan.

Winner, een luchtmacht veteraan en yoga instructeur, wordt ter plekke ondervraagd over haar werk bij de inlichtingendienst en in het specifiek of ze een geheim document heeft gelekt over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Aan de hand van de dialogen die letterlijk uit het originele FBI transcript zijn gehaald, toont Reality wat er die middag in het huis van Winner plaatsvond.

Realistisch
In de trailer zien we dat dit een perfecte mix van natuurgetrouwe beelden en spel gaat worden, waar hoofdrolspeelster Sweeney goed kan laten zien dat ze veel meer kan dan alleen maar een jaloerse tiener in de hitserie Euphoria spelen; dit zou zo maar eens haar 'serieuze' acteerdoorbraak kunnen worden.


Reality is vanaf 2 november te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair