A Good Person

A Good Person (2023)

Niet zo scherp als gewild, maar de speeltijd van ruim twee uur gaat snel voorbij.
play

6,2 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
128 Min Verenigde Staten

Allisons leven wordt op zijn kop gezet wanneer ze betrokken raakt bij een dodelijk ongeluk. Jaren later sluit ze een onwaarschijnlijke vriendschap met haar schoonvader Daniel. Hij helpt haar tot het besef dat ze het waard is om te leven.

Regie
Zach Braff
Cast
Morgan Freeman, Jackie Hoffman, Molly Shannon, Zoe Lister Jones, Alex Wolff, Victor Cruz, Florence Pugh, Nichelle Hines, Celeste O'Connor, Toby Onwumere, Chinaza Uche, Ignacio Diaz-Silverio, Oli Green, Brian Rojas, Ryann Redmond, Sydney Morton, Soojeong Son, Emilia Suárez, Mike Menendez, Chip Hamilton, Drew Gehling, Dudney Joseph Jr..
Release
20.04.2023
Release NL
20.04.2023
Release DVD
24.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Zach Braff | Scenario: Zach Braff | Cast: Florence Pugh (Allison), Morgan Freeman (Daniel), Celeste O'Connor (Ryan), Chinaza Uche (Nathan), Molly Shannon (Diane), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2023

Junks die hun verslaving overwinnen, krijgen lof. Een gedetineerde die in de bak zijn agressie leert beheersen, krijgt lof. Er is gelukkig nog plek in deze wereld voor mensen die zich na misdragingen hebben gebeterd. De titel A Good Person in combinatie met een verslaafde hoofdpersoon suggereert dat dit soort helden eindelijk wat aandacht krijgen. Zij die niet zwichtten onder de druk, zij die de pijn recht durven aan te kijken in plaats van te omzeilen via verdovende middelen. Maar helaas.

Allison is na een auto-ongeluk verslaafd geraakt aan pijnstillers, haar ex-schoonvader Daniel is een alcoholist die al jarenlang kampt met een drankprobleem. Wanneer Allison besluit naar een praatgroep te gaan, komt ze Daniel daar toevallig tegen. Hij besluit haar te helpen. Maar Allison is er nog niet van overtuigd dat ze hulp verdient.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

A Good Person Nieuwsberichten