Edward Scissorhands

Edward Scissorhands (1990)

Edward Was Here....

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Beetje vreemde film in een soort van sprookjesdecor van een straat met bont gekleurde huizen en bont geklede mensen, met een donker kasteel op een heuvel op de achtergrond. Johnny Depp is top en op zijn plaats in deze film, maar het script kon me niet heel erg boeien. De aparte sfeer en het soms toch wat trage tempo moet je aanspreken. Leuk om een keer gezien te hebben. Het einde is wel sterk moet ik zeggen. 7/10

Frietgezicht

Avatar

Spoiler alert!
Fantastische film maar geen meesterwerk voor mij.
Een volwassen sprookje waar er weinig van bestaan waarin de aankleding en karakters sterk zijn en Depp de sterren van de hemel speelt. Mooi ook het donkere kasteel naast de kleurige huisjes terwijl juist in het kasteel het meest sympathieke onschuldige karakter zit.
Ik heb Ryder nog nooit zo charmant en prachtig gevonden en dat Edward gelijk verliefd is is begrijpelijk maar andersom is dat niet begrijpelijk en dat is wel een puntje van kritiek.
Waar in bijv Titanic ik helemaal begrijp dat ze op het laatst voor elkaar door het vuur gaan is de verliefdheid(en ze zegt zelfs ik hou van je) van Ryder er snel en opeens terwijl Edward natuurlijk niet het type is waar dat zomaar bij gebeurd.
Jammer dat het zo zielig eindigt ook,je had Edward iets beters gegund.

hetisjantje

Avatar

Voor kinderen is dit een uitstekende film, zij kicken op het karakter van Depp en leren een goed les (hopelijk).
Zelf vond ik het niet zo interessant, het is alternative for the masses, wat rare kleurtjes hier (bijvoorbeeld de 3 villa's die van alle kanten worden gefilmt om een heel suburbian voor te stellen - helaas, mislukt), en rare figuurtjes daar, maar het blijft toch allemaal keurig binnen Hollywood-grenzen en daagt nooit echt uit. Anderen hier kregen daar jeuk van, daar kan ik me iets bij voorstellen. Guillermo del Toro laat 16 jaar later zien hoe het wel moet, met Pan's Labyrinth. Bij dat meesterwerk steekt dit maar bleekjes af. Maar de film wordt gered door Johnny Depp, die een uitstekende performance afleverd.. dat dan weer wel. 7/10