A Tourist's Guide to Love

5,5 details

  • 94 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Reisleidster Amanda Riley wordt op onverwachte wijze in de steek gelaten door haar vriendje John als hij gaat verhuizen. Om er even tussenuit te gaan, besluit Amanda voor haar werk bij een reisbureau de opdracht te accepteren om in het geheim naar Vietnam te gaan en te leren over de toeristenindustrie. Daar ontmoet ze de Vietnamese, vrijgevochten gids Sinh Thach, met wie ze avontuur en romantiek ontdekt wanneer ze besluiten de reisbus om te leiden om het leven en de liefde buiten de gebaande paden te verkennen.

Regie
Steven K. Tsuchida
Cast
Rachael Leigh Cook, Missi Pyle, Ben Feldman, Scott Ly, Glynn Sweet, Alexa Povah, Jacqueline Correa, Nondumiso Tembe, Morgan Dudley, Andrew Barth Feldman, Thanh Truc, Nsut Le Thien, Anh Dao, Kieu Trinh, Mai Dien, Nguyen Thi Hau, Tran Huu Tu, Do Quynh Hoa.
Release
21.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven K. Tsuchida | Scenario: Eirene Tran Donohue | Cast: Rachael Leigh Cook (Amanda Riley), Scott Ly (Sinh), Missi Pyle (Mona), Thanh Truc (Anh), Ben Feldman (John), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2023

Amanda is vijf jaar samen met haar vriend John. De twee hebben een comfortabele relatie en als John haar vraagt vroeg naar huis te komen, denkt ze dat hij haar een aanzoek gaat doen. In plaats daarvan moet hij voor zijn werk naar Ohio en wil hij een hiatus. Dat betekent dat niets Amanda meer in de weg staat om voor haar werk bij reisbureau Tourista naar Vietnam te reizen, om te zien of ze een tourbedrijf willen kopen. Het wordt meer dan een zakelijke trip, als ze erachter komt dat gids Sinh haar leven een stuk spannender maakt.

Hoewel het hele punt van A Tourist's Guide to Love is dat Amanda eens spontane dingen moet doen en avontuurlijker moet zijn, is de film zelf een aaneenschakeling van saaie clichés. Het verre Vietnam laat Amanda zien wat ze al die tijd gemist heeft en elke plek waar Sinh haar mee naartoe neemt lijkt een wereld veranderende ervaring te zijn. Hoewel de film wat aandacht heeft voor de tradities rond Vietnamees nieuwjaar, Tết, gaat het verder toch vooral om de mooie plaatjes waardoor de film oppervlakkig blijft.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

A Tourist's Guide to Love Nieuwsberichten