Untold: Jake Paul the Problem Child
Wereldberoemde YouTuber en bokser werkt zo doelbewust aan zijn imago dat het tegen hem gaat werken.
play

5,8 details

  • 70 Min
  • Documentaire
  • Sport
  • Verenigde Staten
70 Min Verenigde Staten

Is Jake Paul, 26 jaar oud, de nieuwe redder van de bokswereld of gewoonweg een waanzinnige promotor? In 2013 veroverden Jake en zijn oudere broer Logan de sociale media met grappen en grollen die ze eerst op Vine plaatsten en daarna op een YouTube-kanaal dat miljoenen keren werd bekeken. De broers zetten hun online succes om in lucratieve bijbaantjes, waarbij Jake muziek uitbracht en een rol kreeg in een Disney Channel-programma. Naarmate hun bekendheid groeide, namen ook de spanningen tussen de eens zo hechte broers toe. Toen Jake's controverses in het echte leven bijna zijn carrière ruïneerden, kreeg hij een tweede kans als bokser die sceptici schokte toen hij de ene na de andere tegenstander knock-out sloeg.

Regie
Andrew Renzi
Cast
Jake Paul, Logan Paul, Greg Paul, Amer Abdallah, Muhammad Ali, Ben Askren, David Bastl, Graham Bensinger, Deji, John Fury, Tommy Fury, Tyson Fury, AnEson Gib, Kevin Hart, Eddie Hearn, Ariel Helwani, Ocean Interbeing, Max Kellerman.
Release
01.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Renzi | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2023

Het relatief brave imago van topschaatsster Jutta Leerdam kwam op de tocht te staan toen ze in april haar relatie met YouTuber en bokser Jake Paul bevestigde. Voor de mensen die hem niet kennen, legt Untold: Jake Paul the Problem Child duidelijk uit waarom: de optelsom van YouTube-schandalen en uitdagingen in de boksring zijn andere koek dan een uitverkocht Thialf. Door de oppervlakkige, beperkte opzet en de schijnbare controledrift van de hoofdpersoon heeft de documentaire daarbuiten alleen weinig te bieden.

Jake Paul maakte naar eigen zeggen al sullige homevideo's voordat YouTube bestond, maar het duurde tot 2013 voor hij zich begon op te werken tot een onvermijdelijk internetfenomeen. Binnen een paar jaar had hij miljoenen volgers en evenzoveel zogenoemde haters. Untold: Jake Paul the Problem Child werkt zich in sneltreinvaart door die voorgeschiedenis heen en concentreert zich vervolgens op de periode waarin de YouTuber zichzelf opnieuw uitvond.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Untold: Jake Paul the Problem Child Nieuwsberichten