Onder de Blote Hemel
Mooi en belangrijk verhaal over hoe het is om als kind voor iemand te moeten zorgen.
play

7,0 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Nederland
94 Min Nederland

De tienjarige Elvie woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma op een camping midden in de natuur. Emma is liefhebbend maar naïef, ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko, de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa's afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

Alt titel
Under the Naked Sky
Regie
Lilian Sijbesma
Cast
Ylse Ringeling, Rifka Lodeizen, Johan Leysen, Djayklin Lima, Joy Wielkens, Renée Fokker, Johanna ter Steege, Ludwig Bindervoet, Marcelle Arriëns, Eline Havenaar, Mohammed Azaay, Alejandra Theus, Astrid van Eck, Hans Doodkorte, Alix Adams, Pim Veth, Margje Wittermans, John Serkei, Susannah Elmecky, Eleonora Schrickx, Pieter Baartman.
Release
21.09.2023
Release NL
21.09.2023
Release DVD
20.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Lilian Sijbesma | Scenario: Lilian Sijbesma | Cast: Elvie (Ylse Ringeling), Emma (Rifka Lodeizen), Johan Leysen (Bucko), Joy Wielkens (Maria) | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2023

Opgroeien op een camping in het midden van een natuurgebied klinkt als een droom. En dan heb je ook nog eens je eigen pony, Romeo. Maar voor Elvie is het niet een paradijs. Ze wil de wereld zien, maar door haar verstandelijk beperkte moeder kan dat niet. Dit levert een prachtige film op over hoe het is om vanaf een jonge leeftijd voor iemand te moeten zorgen.

Onder de Blote Hemel draait om Elvie, een tienjarig meisje, dat met haar verstandelijk beperkte moeder Emma op een camping woont. Naarmate Elvie ouder wordt, begint ze haar moeder te ontgroeien. Wanneer opa Bucko zijn voet breekt tijdens een ongeluk op de camping, moeten Elvie en haar moeder steeds meer samenwerken om de camping te onderhouden. Dit brengt de nodige spanning met zich mee.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Onder de Blote Hemel Nieuwsberichten