IJzersterke, Nederlandse tienerfilm 'Onder de blote hemel' vanaf nu te zien

Wanneer de tienjarige Elvie haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, beginnen hun levens langzaam te ontsporen.


Nederlandse arthouse is schaars en komt het meeste voor in kinder- en tienerfilms. Dat zagen we in juli al bij Kiddo en gaan we vanaf deze week ook weer zien bij de gloednieuwe topfilm Onder de Blote Hemel.

Het is het debuut van filmmaakster Lillian Sijbesma die het werk zowel schreef als regisseerde. Op 9 september ging Onder de Blote Hemel in première op Film by the Sea (Vlissingen) en er staan nog meerdere internationale filmfestivals op de planning.

Verhaal
De tienjarige Elvie woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma op een camping midden in de natuur. Emma is liefhebbend, maar naïef: ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter.

Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko, de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa's afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

Sterk familiedrama
In de trailer zien we dat niet zomaar een kinder/tienerfilm wordt, maar een behoorlijk diepgaand drama waar de Nederlandse topcast je meetrekt in hun heftige verhaal.


Onder de blote hemel is vanaf 21 september overal te zien.

NieuwsFilm

meest populair