Nyad

Nyad (2023)

De kracht van acteertalent: het gevoel van lichamelijke uitputting komt sterk over, zelfs zittend in een bioscoopstoel.
play

6,7 details

  • 121 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

Drie decennia nadat Diana Nyad het marathonzwemmen opgaf in ruil voor een carrière als gerenommeerd sportjournalist, wil ze op 60-jarige leeftijd de zwemtocht afleggen die haar altijd heeft beziggehouden: de tocht van Cuba naar Florida. Met een afstand van 110 mijl ook wel de "Mount Everest" onder de zwemtochten genoemd. Vastbesloten om de eerste persoon te worden die de zwemtocht aflegt zonder beschermende kooi tegen rondzwemmende haaien, onderneemt Diana een spannende, vier jaar durende reis met haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll en een toegewijd zeilteam.

Regie
Elizabeth Chai Vasarhelyi
Jimmy Chin
Cast
Jodie Foster, Annette Bening, Rhys Ifans, Johnny Solo, Karly Rothenberg, Marcus Young, Erica Cho, Eric T. Miller, Ethan Jones Romero, Jeena Yi, Luke Cosgrove, Anna Harriette Pittman, Samantha Gordon, Tisola Logan, Garland Scott, Marcella Acuña Báez, Lilo Grunwald, Mauricio Adrian, Anne Marie Kempf.
Release
19.10.2023
Release NL
19.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin | Scenario: Julia Cox| Cast: Annette Bening (Diana Nyad), Jodie Foster (Bonnie Stoll), Rhys Ifans (John Bartlett), Luke Cosgrove (Luke Tipple), Erica Cho (Naomi), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2023

Niet lang geleden circuleerde een bericht op sociale media over een jongeman die er na ruim tweeduizend pogingen eindelijk in slaagde om zijn skateboard in de lucht een rondje te laten draaien onder zijn voeten. Hij was tijdens oefenen al meermaals in het ziekenhuis beland met gebroken botten en hersenschuddingen. 'Geef nooit op' was de boodschap, en internet liep ermee weg. Er zijn ook mensen (zoals bovengetekende) die zeggen: "Het is een stuk sterker als je erkent dat je ergens het talent niet voor blijkt te hebben."

Diana Nyad is een bestaand persoon die op haar vierenzestigste haar grootste uitdaging overwon: zwemmen van Cuba naar Florida (ruim honderdzestig kilometer, ongeveer de afstand tussen Amsterdam en Sittard). Ze schreef een boek over deze ervaring, dat als basis dient voor deze film.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Nyad Nieuwsberichten