Deze ijzersterke Netflix Original is nu sterk bekeken

Deze ijzersterke Netflix Original is nu sterk bekeken

De biografische sportfilm Nyad over zwemmer Diana Nyad staat nu in de Netflix Top 10.

Op 1 september ging tijdens het Telluride Film Festival de film Nyad in première en daarna tijdens het Toronto International Film Festival. En dat is niet gek, aangezien deze biopic er eentje is die je gezien moet hebben. De film staat nu op plaats negen in de Netflix Top 10.

Nyad komt van regisseur Elizabeth Chai Vasarhelyi (Free Solo) en Netflix omschrijft zijn Original met woorden als "uitbundig" en "inspirerend". De titelrol is voor Annette Bening en er zijn ook rollen voor Jodie Foster en Rhys Ifans.

IJzersterke ontvangst
Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een prima 85 procent na 113 recensies en de IMDb noteert voorlopig een nette 7,1/10 na ruim duizend stemmen. FilmTotaal-recensent Terence Shea kwam tot 3,5 ster en concludeerde onder meer:

"Nyad is als film die een ervaring weergeeft fantastisch omdat de beleving werkelijkheid wordt. Als film met een dieper verhaal krijgt hij een dikke voldoende maar niet meer dan dat."

Nu op Netflix
Wil je de biopic Nyad graag zien, dan vind je deze nu hier op Netflix.


De synopsis: Atlete Diana Nyad gaat op haar 60e op pad om een bijna onmogelijke levensdroom te verwezenlijken: van Cuba naar Florida zwemmen over meer dan 100 mijl open oceaan.

NieuwsFilm

meest populair