No Way Up

No Way Up (2024)

Een gecrasht vliegtuig belandt in de Grote Oceaan met een beperkte hoeveelheid lucht en een agressieve haai.
play

4,8 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Een groep passagiers stort met hun vliegtuig neer als ze boven de Grote Oceaan zijn. Het getroffen vliegtuig komt gevaarlijk dicht bij de rand van een bodemloos ravijn tot stilstand. De passagiers en bemanningsleden die het ongeluk hebben overleefd, zitten gevangen in een luchtzak. Terwijl de luchtvoorraad snel opraakt, ontstaat er een nachtmerrieachtige overlevingsstrijd waarin verschillende gevaren van alle kanten op hen afkomen.

Regie
Claudio Fäh
Cast
Phyllis Logan, Colm Meaney, Will Attenborough, Manuel Pacific, David Samartin, Lee Byford, Scott Coker, Jeremias Amoore, James Carroll Jordan, Grace Nettle, Sophie McIntosh, David J Biscoe, Carlos Agualusa, Peppijna Dalli.
Release
18.01.2024
Release NL
14.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Claudio Fäh | Scenario: Andy Mayson | Cast: Sophie Macintosh (Ava), Will Attenborough (Kyle), Jeremias Amoore (Jed), Manuel Pacific (Danilo), Grace Nettle (Rosa), Phyllis Logan (Mardy), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2024

De Britse rampenthriller No Way Up, een fabricaat van de Zwitserse regisseur Claudio Fäh, beleeft zijn hoogtepunt al letterlijk en figuurlijk na een minuut of twintig. Een vliegtuig komt boven de Grote Oceaan in de problemen nadat een straalmotor in de fik vliegt door een botsing met een zwerm vogels. De helft van de romp wordt weggeslagen en het toestel belandt onder water.

Het moet gezegd dat Fäh en zijn leger computers het spectaculair in beeld brengen en je moet er toch niet aan denken dat je zelf zoiets meemaakt. De kijker heeft op dat moment nauwelijks nog een band kunnen opbouwen met de vluchtig geïntroduceerde personages. Hoofdpersonen zijn een driekoppige vriendenclub, van wie het enige vrouwelijke lid de dochter is van de gouverneur en daarom een bodyguard in haar kielzog meeneemt. Ze reist met haar vriendje en diens grofgebekte sportmaat. Verder is er nog een Brits echtpaar met hun kleindochter. Vooral grootmoeder blijkt goed van pas te komen aangezien ze in de verpleging heeft gezeten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

No Way Up Nieuwsberichten