Game On

Game On (2024)

Een film over kunstmatige intelligentie die niet heel stiekem is geschreven door kunstmatige intelligentie.
play

2,6 details

  • 85 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Nederland
85 Min Nederland

Issam heeft één droom: pro-gamer worden. Wanneer zijn cijfers weer tegenvallen weet zijn moeder maar één uitweg: ze zet zijn computer bij het grofvuil en zijn wereld stort in elkaar. Wat Issam niet weet, is dat op dat moment de échte wereld ook bijna in elkaar stort. Kwaadaardige AI heeft de pas geopende gamehal overgenomen en de gamewereld de échte wereld in gebracht. Nog geen paar uur later staat de BIVD (Bovennatuurlijke Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) voor de deur. Issam moet zich samen met de top 8 beste gamers ter wereld, waaronder zijn idool Ripvis, door vijf reallife game levels heen battlen om AI te verslaan. Lukt het hen om hun skills te bundelen en de wereld te redden?

Regie
Roy Poortmans
Cast
Horace Cohen, Nick Golterman, Vincent Visser, Sonia Eijken, Gio Latooy, Nienke Plas, Maurits Delchot, Marouane Meftah, Wendy Ruijfrok, Lies Zhara, Melanie Latooy, Abe-Luuk Stedehouder, Matthijs Wind, Dante Grootendorst, Bardo Ellens, Haitam Khalil, Jihane el Fahidi, Jesse Molenaar, Britt Scholte, Nick Vorsselman, Michael Tiedtke.
Release
07.02.2024
Release NL
07.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Roy Poortmans | Scenario: Paul de Vrijer | Cast: Marouane Meftah (Issam), Horace Cohen (Opa Pro), Nick Golterman (Kaasmaster), Sonia Eijken (Darkdawn), Lies Zhara (Sniperpink), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2024

Er is een aflevering van de tekenfilmserie Dexter's Laboratory waarbij de makers een kind het script hebben laten schrijven. Het eindresultaat is een heerlijk onschuldig en onzinnig avontuurtje. In Hollywood was nog niet zo lang geleden een staking omdat men het scenarioschrijven wil overlaten aan kunstmatige intelligentie. Sowieso ontzettend asociaal en kunstmoordend, maar AI heeft daar nog minder talent voor dan een klein kind. Kijk maar naar Game On.

Ook in Nederland bestaat een geheime organisatie à la Men In Black, het BIVD. Die komt in actie wanneer een buitenaardse parasiet zich op een avond aan een kunstmatige intelligentie vastplakt die wordt gebruikt om een Rotterdamse gamehal te runnen. Getalenteerd gamer Issam wordt samen met enkele anderen meegenomen door het BIVD om Nederland en de rest van de wereld te redden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Game On Nieuwsberichten