Immaculate

Immaculate (2024)

Psychologische horrorfilm over de reïncarnatie van de Maagd Maria.
play

6,0 details

  • 89 Min
  • Horror
  • Italië
  • Verenigde Staten
89 Min Italië

Cecilia, een Amerikaanse non met een vroom geloof, begint aan een nieuwe reis in een afgelegen klooster op het pittoreske Italiaanse platteland. Cecilia's warme welkom verandert al snel in een nachtmerrie als duidelijk wordt dat haar nieuwe huis een sinister geheim en onuitsprekelijke verschrikkingen herbergt.

Regie
Michael Mohan
Cast
Sydney Sweeney, Benedetta Porcaroli, Niccolò Senni, Giampiero Judica, Giorgio Colangeli, Dora Romano, Simona Tabasco, Álvaro Morte, Betty Pedrazzi, Giulia Heathfield Di Renzi, Giuseppe Lo Piccolo, Cristina Chinaglia, Isabel Desantis, Viviane Florentine Nicolai, Marisa Regina, Laura Camassa, Cinzia Fantauzzi, Tiziano Ferracci.
Release
20.03.2024
Release NL
04.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Mohan | Scenario: Andrew Lobel | Cast: Sydney Sweeney (zuster Cecilia), Álvaro Morte (vader Sal Tedeschi), Simona Tabasco (zuster Mary), Benedetta Porcaroli (zuster Gwen), Giorgio Colangeli (kardinaal Franco Merola), Dora Romano (moeder-overste), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2024

Even de betweter uithangen: het is een van de grootste misverstanden dat de onbevlekte ontvangenis van Maria slaat op een zwangerschap zonder dat hieraan seks te pas is gekomen. In werkelijkheid betekent de term 'onbevlekte ontvangenis' dat Maria, de moeder van Jezus, vrij is van de erfzonde die Adam en Eva over de mensheid afriepen toen ze zich in het paradijs lieten verleiden tot het kwaad. De Amerikaanse horrorfilm Immaculate maakt weer eens dezelfde fout, maar dat is nog het minste probleem.

Omdat haar eigen klooster is opgeheven besluit de jonge Amerikaanse non Cecilia haar heil te zoeken in Italië. Op jonge leeftijd is ze aan een verdrinkingsdood ontsnapt wat Cecila zag als een boodschap van God. Al in de proloog, waarin een naamloze voorganger van Cecilia in datzelfde Italiaanse klooster haar dood vindt, is duidelijk dat het foute boel is bij de vroom aandoende nonnen en paters. Cecilia wordt met open armen ontvangen en weet in zuster Gwen al snel een maatje te vinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Immaculate Nieuwsberichten