Grease (1978)

Grease is the word

Reviews (5)

Mandarijntje

Avatar

Geweldige jeugdherinneringen. Wat een vrolijke film en tijdsloos. Het blijft leuk. Alle meiden waren destijds smoorverliefd op John Travolta en ik ben sinds Grease fan geworden van Olivia Newton-John.
Ik heb het eindeloos vaak gezien, heb er nog een stipalbum van en het verveelt mij nooit.
De dochter van mijn man is 23 en is ook sinds haar tienerjaren gek op deze film. Nu zelf een dochter van acht en ook zij vindt dit geweldig. Het bewijs : Grease is here to stay! Hij krijgt een dikke 9 van mij.

Marlous

Avatar

Ik vind je mening prima hoor, het is immers jou smaak..

Ik vind gewoon niet dat je die twee films met elkaar kan vergelijken..

Appels zijn ook geen peren Smiley face

Veel plezier met je voorliefde voor DD. (ik heb destijds met een vriendin de einddans uit ons hoofd geleerd en wij kunnen het nog steeds heel goed. Het feit dat mijn vriendin al sinds haar 5e danst helpt natuurlijk ook)..

Groet Marlous

reintje

Avatar

Zo marlous ik ken dirty dancing echt wel hoor mij kan je er niks nieuws over vertellen mijn kamer hangt er vol van!En ok ik geef toe dat mijn comentaar wat kritich was maar die van u ook dus ja ...Ieder zijn menig ik blijf grease niet leuk vinden maar zal er volgende keer wat meer respect voor opbrengen!En mijn mening over die liedjes herzie ik ook !Maar dirty dancing ken ik echt wel hoor!

Marlous

Avatar

Toevallig was Grease (en daarna Saturday night fever) een van de voorlopers van Dirty Dancing..

Je moet wel bedenken dat deze film in '77 gemaakt is...en in '78 uitkwam...en Dirty Dancing pas jaren later..

Deze film was heel erg vooruitstrevend..
En wat betreft de liedjes, waarvan jij zegt dat er maar 2 redelijk bekend zijn??? waar haal je dat vandaan...Echt alle nummers zijn hartstikke bekend...Dat jij er maar 2 kent zegt niets...

Je hebt het over de cast van D.D. en noemt maar 2 namen, die van de hoofdrollen: en over de rest nog maar gezwegen (is trouwens geen nederlandse zin)..
Waardoor ik gelijk denk..: je hebt dus geen idee wie de rest is...

Leuk dat je Dirty Dancing leuker vind (ik vind het ook een topfilm), maar hij is echt niet met Grease te vergelijken...

reintje

Avatar

Ik vind die film in een woord : AFGRIJSELIJK!
De film is zo kinderachtig , zonder een verhaal,domme muziek waarvan maar 2 REDELIJK bekend zijn en nog zo dom!en de dans is zo kinderachtig ni normaal ik bedoel met u hande en kneitjes een beetje overelkaar zwaaie das voor op carnaval!:B
Ik kijk liever ,veel Liever een avindje naar dirty dancing:met een parachtige cast ( patrick swayze,jennifer grey en over de rest nog maar gezwegen),super muziek met niveau waarvan bijna alles bekend is geworden!En niveauvolle dans(mambo,....)ik zou zeggen dansfilms:neem daar een voorbeeld aan !dirty dancing is gwn :W...Magich en grease de grootste flop die ik ken en dat is een klassieker ?:R vreselijk ik kijk in ieder geval niet hoor!