Seven Years in Tibet (1997)

At the end of the world his real journey began.

Reviews (3)

Olrik

Avatar

Veel mensen beschouwen Seven Years in Tibet als een meesterwerk, maar persoonlijk vind ik het maar een saaie bedoening...
De film is op veel momenten veelste traag en er zaten bepaalde scènes in die erg onnodig waren en er makkelijk niet hadden in kunnen zitten.
Brad Pitt en de rest van de cast spelen redelijk goed, maar het zijn niet bepaald karakters die in m'n geheugen geschrift staan en die ook op geen enkel punt indruk op me gemaakt hebben.
Op zich is Seven Years in Tibet geen slechte film, maar voor mij was hij te langdradig en bevatte teveel onnodige scènes.

6.0 / 10

swompie

Avatar

Leuke film om te zien, vooral als je ook van geschiedenis en cultuur houdt. De film geeft een aardige weergave van Tibet ten tijde van de invasie van China. Verhaal is zeker niet heel erg goed, maar acceptabel.

Jammer vond ik wel het switchen tussen Engels en Tibetaans, duidelijk gericht op de Amerikaanse markt. Het einde met de muziekdoos was erg mooi, maar de laatste scene op die berg met zijn zoon achter hem tenenkrommend

Tarkus

Avatar

Prima film met een bijzonder verhaal, dat helaas gebaseerd is op ware feiten.
Meer dan 2 uur duurt de film, maar vervelen doe je er niet mee, de vertolkingen zijn prima, al had het Oostenrijkse accent van Brad Pitt beter achterwege kunnen blijven. Maar ook David Thewlis is hier prima om niet te spreken over de verscheidene acteurs die de Dalai Lama op verschillende leeftijden vertolken, talenten hoor die jongens.
Kortom: een goede film over een stukje geschiedenis met mooie en minder mooie kanten.