Jeepers Creepers (2001)

Fear takes a road trip.

Reviews (3)

Filmfreak Leo

Avatar

Naar mijn idee is dit een van de betere horrorfilms van de laatste tijd; spannende situaties, amerikaanse tieners die nu eens niet doodsaai zijn, mooie fotografie, goede verhaallijn en een realistisch monster.

Laten we niet vergeten dat horrorfilms maken een pittig vak is. Je gebruikt creaties die in het echt niet kunnen bestaan, maar die vooral vaak goed aankomen bij de kijker wanneer een hoge mate van realiteit behaald wordt.
En dat lukt de makers van deze film. Bovendien hebben ze het monster een interessante leefwijze gegeven, een uniek verhaal in horrorland.

En er zit ook mooie humor in; voor de horrorinsiders: dat ze die ene scene filmen tegen de achtergrond van dat reclame bord: "tastes so darn good", geniaal gewoon, tarantino-achtige scherpheid...

Ik zeg het niet snel maar met ft 6.3 en imdb 5.4 lijkt mij dat deze film onnodig ondergewaardeerd wordt. Mijn tip is: kijken en griezelen.

Deel twee kun je gerust overslaan, die film is jammergenoeg echt grotendeels mislukt en nauwelijks spannend.

gielpeeters

Avatar

Ik verbaas me over de vrij positieve reacties en het hoge FP cijfer (was 7.0 met 5 stemmen). Deze film is denk ik de slechtste film die ik ooit heb gezien (natuurlijk zullen er nog slechtere zijn, en waarschijnlijk heb ik ook wel slechtere films half gezien). Ik vind het toppunt de scene waarbij ze de badguy overrijden met hun truck (?) ... echt heel erg slecht . Daarentegen weet ik me nog te herinneren dat die kelder (?) wel leuk was. Maar dat is dan ook alles.
[rating 0.5]

Mister Pink

Avatar

De film is lang leuk en spannend als je er rekening me houdt dat het een pulp-film is. Op een bepaald moment wordt hij toch een stuk minder leuk en spannend zoals zo vaak als het monster in beeld komt. De effecten zijn wel erg low budget. In principe hoeft dat niet zo heel erg te zijn maar als ze in gaan zoomen op bepaalde details wordt het wel heel erg nep met name de lijken onder het huis zijn wel heel duidelijk van rubber gemaakt.