op tv

Inside Man (2006)

It looked like the perfect bank robbery. But you can't judge a crime by its cover.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Film die ik nog niet eerder had gezien en met zo'n cast en regisseur moet het bijna wel garant staan voor een plezierige filmervaring. De film heeft iets lekker mysterieus over zich heen en dat is uiteraard exact de bedoeling. Verwacht geen overdaad aan actie, schietpartijen en achtervolgingen maar het is een botsing tussen allerlei karakters, ego's en tests van intelligentie. Denzel Washington speelt een in eerste instantie een wat suffe, burgerlijke, klungelige en oppervlakkige rechercheur die gedurende de film echter laat blijken toch niet op zijn achterhoofd te zijn gevallen. Clive Owen als koele bankovervaller die alles tot in de puntjes bedacht en gepland heeft en met zijn daad iets aan de kaak wil stellen. Je moet er maar opkomen. Zijn companen blijven (gemakshalve) bijna volkomen op de achtergrond, de rol van Jodie Foster is op zich interessant maar blijft wat eendimensionaal. Het verleden van die bankdirecteur wordt besproken maar verder ook niet echt uitgediept. Als ik dan toch een punt van kritiek moet hebben is het dat de film wel erg draait om Denzel en Clive, waarbij ook het karakter en verleden (dus de motieven) van Clive nauwelijks uitgediept wordt. Hetzelfde bij Jodie Foster. De film had wat mij betreft wel een half uur langer mogen duren met wat flashbacks (verleden bankdirecteur) of karakterverdieping (Clive, Jodie). Toch een zeker de moeite waard deze prent.
7.5/10

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken, en heb nog steeds dezelfde commentaar als eerder.
Topper is dit !!!

Commentaar 2006:
Deze film is prachtig.
Het is een zeer goed verhaal dat wel tot een verrassende ontknoping leidt.
Een bank overvallen om een oude misdaad op te helderen, je moet er maar opkomen.
Voortreffelijk gespeeld door zowel Denzel Washington, Clive Owen als Jodie Foster. Christoffer Plummer heeft ook nog steeds niets van zijn klasse verloren en ook Willem Dafoe, die nu voor een keertje niet de 'bad guy' is, is ook prachtig in deze spannende en slim opgezette thriller.
Een echte Spike Lee film is dit, en dat is altijd garantie voor een goed verhaal.
Prachtige soundtrack ook overigens.
2 Uur duurt de film en dat is zeker niet te lang.
Zet U en laat u meeslepen door dit steengoed gebrachte, ongelooflijke avontuur.

Webjoker

Avatar

Heerlijke film! Prachtig spel van Denzel, Clive, Jodie en Willem (als insider mag ik voornamen gebruiken Smiley face!

De openings en afsluit tune vond ik juist enorm goed. Voor de fans (op IMDB zijn er net zoveel voor als tegen de keuze van het liedje) het is het nummer: Chaiya Chaiya warvan je hier de videoclip kan bekijken, je hier de mp3 kunt downloaden, en hier de discussie op IMDB kan nalezen.