The Curse of the Were-Rabbit (2005)

It gnaws no fear...

Het komische duo is nog altijd even innemend, de grappen nog altijd geïnspireerd en de animatie nog altijd verbluffend.
play

7,8 details

  • 85 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigd Koninkrijk

De jaarlijkse groentewedstrijd wordt bedreigd door konijnen. Konijnen zijn tenslotte gek op groentes, en ze komen natuurlijk gretig af op de schitterende courgettes, pompoenen, komkommers, bloemkolen en watermeloenen die meedingen in de competitie. Gelukkig hebben Wallace en Gromit daar iets op gevonden. Zij hebben een waarschuwingssysteem opgezet dat de volkstuinen en kassen van de deelnemers aan de wedstrijd prima beschermd. Totdat er plotseling een gigantisch, verbluffend vraatzuchtig konijn komt opdagen, waar zelfs Wallace en Gromit geen antwoord op hebben. Of misschien toch.

Regie
Steve Box
Nick Park
Cast
Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Mark Gatiss, Peter Sallis, Liz Smith, John Thomson, Geraldine McEwan, Peter Kay, Robert Horvath, Vincent Ebrahim, Dicken Ashworth, Nicholas Smith, Edward Kelsey, Noni Lewis, Pete Atkin.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 192.452.832
Release
14.10.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Park | Stemmen: Peter Sallis (Wallace), Ralph Fiennes (Victor Quartermaine), Helena Bonham Carter (Lady Campanula Tottington) e.a. | Speelduur: 85 min.

Zet de woorden ‘geniaal’ en ‘klei-animatie’ naast elkaar en probeer dan maar eens niet aan Wallace en Gromit te denken. Of aan hun schepper Nick Park, die samen met het Engelse Aardman Animation de grenzen van zijn eens zo bescheiden ambacht verder heeft verlegd dan men ooit voor mogelijk had gehouden. De aan kaas verslaafde uitvinder Wallace en zijn veel slimmere, zwijgzame hond Gromit zijn sinds hun debuut in 1989 uitgegroeid tot regelrechte wereldsterren, en volkomen terecht. Hun maanavontuur A Grand Day Out was de veelbelovende introductie van een uniek komisch duo. Het vervolg, The Wrong Trousers, was meteen een meesterwerk: een technisch briljante film noir-parodie met een onvergetelijke schurk, fantastische visuele grappen en een spetterende actiefinale die de Die Hard-films naar de kroon stak. De korte film leverde Park zijn eerste Oscar op; Wallace & Gromit: A Close Shave zorgde voor de tweede.

Een dergelijk succes kan in Hollywood niet onopgemerkt of ongeëxploiteerd blijven. Jeffrey Katzenberg, hoofd van de DreamWorks animatiestudio’s, verklaarde zichzelf een Wallace & Gromit-fan en lijfde Park en Aardman in om hun eerste avondvullende claymation-film te maken. Het resultaat was Chicken Run, met de stem van Mel Gibson als belangrijkste commerciële troefkaart. De film was een geslaagd experiment, maar tevens slechts een vingeroefening, de opmaat naar een langverwachte speelfilm met Wallace en Gromit. Die is er nu, tien jaar na hun laatste verschijning. En, is hij zo goed als iedereen gehoopt had? Is Nick Park erin geslaagd hun typisch Engelse charme te behouden en de betovering 85 minuten lang te laten voortduren?

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

The Curse of the Were-Rabbit Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

wallace

"...Geweldige film, echt het kijken waard...."

cassandra

"...Een geweldige film emt veel humor ben eht ook eens met jullie..."

Toelietoesh

"...Eens met m'n voorganger..."

The Curse of the Were-Rabbit

acties