Wedding Crashers (2005)

On July 15th, they're coming to your wedding...with or without invitations.

Wedding Crashers is onevenwichtig en flauw, maar ook grappig genoeg om hem eens uit de rekken van je videotheek te trekken.
play

6,6 details

  • 119 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

De overtuigde vrijgezellen John en Jeremy hebben de perfecte manier gevonden om meisjes op te pikken voor één avond: op huwelijken! Onder valse voorwendselen nodigen ze zichzelf uit voor gratis champagne, eten en de mooiste bruidsmeisjes die niets liever willen dan een man vinden…En het mooiste is: aan het einde van de avond verdwijnen ze weer zonder verplichtingen… Hun versiertrucs halen alleen niets meer uit wanneer John onverwachts verliefd wordt op een bruidsmeisje. Om haar hart te winnen moet John alles uit de kast halen, omdat zij ook al plannen heeft voor een huwelijk met iemand anders...

Regie
David Dobkin
Cast
Bradley Cooper, Owen Wilson, Rachel McAdams, Vince Vaughn, Christopher Walken, Isla Fisher, Rebecca De Mornay, Jane Seymour, Dwight Yoakam, Henry Gibson, Keir O'Donnell, Ron Canada, David Conrad, Ellen Albertini Dow, Jennifer Alden.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 285.176.741
Release
14.07.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: David Dobkin | Cast: Vince Vaughn (Jeremy Gray), Owen Wilson (John Beckwith), Christopher Walken (Secretary Cleary), Rachel McAdams (Claire Cleary), e.a. | Speelduur: 119 min.

Wedding Crashers werd in Amerika geafficheerd als dè R-rated komedie van het seizoen. Dat houdt ongeveer in dat het een tienerkomedie is zònder tieners en mèt tieten; de gemiddelde Christelijke filmrecensent loopt na een kwartiertje zwaar getraumatiseerd de zaal uit. Wij heidense Hollanders zijn wel wat meer gewend en Kijkwijzer hield het bij een 12-je, een vloekend ventje en twee in tegenovergestelde richting wijzende paren voetjes. Niet geheel onterecht, want afgezien van wat aftrekken onder de eettafel en wat gezellige bondage blijft het allemaal behoorlijk braaf. Ja, de hoofdpersonen zijn narcistische eikels, maar de inkeer tot brave huisvader laat niet lang op zich wachtten.

De twee narcistische eikels worden gespeeld door Vince Vaughn en Owen Wilson: doordeweeks onschuldige echtscheidingsadvocaten, in hun vrije tijd Wedding Crashers. Zonder uitnodiging en met nagemaakte oorlogsmedailles maken ze hun opwachting op Joodse, Ierse, Italiaanse en wie weet op hoeveel andere soorten bruiloften waar ongeacht het ras altijd wel wat blondjes rondlopen. De champagne vloeit rijkelijk, de mannen zijn bezopen en de vrouwen botergeil. Vooral de Katholieke dames soppen haast van hun kerkbankjes af en de twee Crashers maken er vrolijk gebruik van.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Wedding Crashers Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mathilde

"...Wat een vreselijke gebakken lucht film! plat/nep/overacting :r..."

notReal

"...Een onverwacht vermakelijke Owen Wilson film. Dit duo werkt goed...."

Angeloraaij

"...Voor een romantische komedie vind ik dit toch écht een goeie :E..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Wedding Crashers

acties