The Man with the Golden Gun (1974)

The man with the golden gun is ready to assassinate James Bond.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Dit is 1 van de betere Bondfilm met Roger Moore. De sfeer in de film klopt van beging tot eind, mooie plaatjes o.a. van een inmiddels erg touristisch eilandje in Thailand, geen overdreven acties en effecten, en de bad guy wordt uitstekend neergezet door Cristopher Lee. De dwerg Nick Nack doet het ook leuk en past in de hele setting. Alleen Britt Ekland valt met haar ''acteerprestaties'' uit de toom en irriteert op momenten. Daar kan zelfs een leuk koppie en mooi lichaam niets aan veranderen. Toch een dikke 7.

JamesBond

Avatar

Goede fim!

Na 'Live And Let Die' ook deze er maar ingedaan, en deze film heeft een volledig andere sfeer dan zijn voorganger. Waar de vorige nog redelijk duister was qua sfeer, heeft dat hier plaats gemaakt voor een lichtere en komische sfeer.

Roger Moore speelt hier voor de tweede maal James Bond, en het is te zien dat Roger Moore veel beter een komische Bond kan spelen. Hij heeft nog steeds droge humor en maakt geweldige opmerkingen! Ook Christopher Lee in de gedaante van Scaramanga doet het hier super! Hij zet een hele goede en overtuigende schurk neer. Britt Ekland als Bond-girl is dan wel iets minder. Mary Goodnight is in deze film het typische voorbeeld van een domblondje en soms vraag je je echt af hoe zij in bed is beland met de MI6.

De film heeft hele mooie locaties en verschillende goede actiescènes. De film heeft natuurlijk ook één van de meest memorabele stunts in de geschiedenis van James Bond, want de looping over het water vergeet je niet gauw.

Al met al vind ik dit één van de leukere Bond-films, al is hij misschien iets te licht qua sfeer.

8/10

Meninho

Avatar

Een beetje een onderschatte Bond deze, want mij bevalt hij prima. Toch een paar gedenkwaardige momenten opgeleverd, met name de looping met auto (echt gefilmd, dus geen CGI) is prachtig, jammer alleen van dat tekenfilm sound effectje, dat verknalde het voor mij weer. Ook een goede schurk, inde persoon van Christopher Lee en mooie locaties in Vietnam, thailan, Macau en hong Kong. Bond does Asia. Tegenvaller is Bond girl, marry Goodnight, die totaal ongeloofwaardig is als spionne van hare majesteits secret service.