Kalifornia (1993)

A state of fear and terror

Reviews (3)

lulligvoorje

Avatar

Het is met een K om aan te duiden dat het om white trash gaat. White trash kan doorgaans niet spellen, en doet dat fonetisch. White trash kent alleen Kool and the Gang, en chicks die Karen, Kim, Kate en Katrina heten, dus zal Kalifornia ook wel met een K zijn..

Onverwacht saaie film voor de acteurs. En die Juliette Lewis, sorry, maar nee, ze is niet zo cool als ze denkt te zijn. Drugsverslaafden en alcoholistes zijn niet leuk of stoer.

jacq

Avatar

Een yuppenstelletje gaan op rondreis in Amerika om langs de bekendste "crimescenes" inspiratie op te doen voor hun boek. Ze nemen het asociale stel Lewis en Pitt mee om de kosten te drukken. Niet wetend dat Pitt net zijn huurbaas heeft vermoord en een kille moordenaar is en daarbuiten ook nog eens geen cent te makken heeft

Het leuke van de film is dat je ziet dat de 2 stellen langzaam naar elkaar toegroeien. Maar je ziet ook duidelijk de grote verschillen in klasse.

Lewis speelt hier uitstekend het domme naieve meisje, die in Pitt haar "redder" ziet.

Een film die absoluut boeit.

Filmwolfje

Avatar

Dit vind ik nou een goeie film over seriemoordenaars! Ze worden deze keer niet afgeschilderd als geniale superslechte meesterbreinen (wat naar mijn mening te veel in de filmwereld wordt gedaan), maar echt als doorgedraaide figuren. Een hele goeie film die op de een of andere manier nooit echt is doorgebroken. Jammer, want de cast is ook heel goed en Brad Pitt, Juliette Lewis en David Duchovny leveren weer eens echt goed werk af.T+)
[rating 4]