Back to the Future Part III (1990)

They've saved the best trip for last... But this time they may have gone too far.

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Ook deze film is weer leuk en goed gemaakt en een prima afsluiter van de trilogie.
Ook hier zijn de vertolkingen prima, het verhaal goed en grappen geslaagd.
Deze trilogie zal altijd wel verbonden blijven met de twee hoofdrolspelers, en wellicht het grootste succes ooit van beiden.
Hoewel Michael J. Fox, zoals we allen weten, nadien de ziekte van Parkinson kreeg hield hem dat, en nu nog, niet tegen om te blijven acteren, onlangs trad was hij nog te zien in de advocatenserie, 'The Good Wife', waar hij zijn ziekte feilloos gebruikt in zijn personage, hij is duidelijk zijn talent er niet mee verloren !!
Terug naar de film, deze trilogie kan ik aanraden aan iedereen, zowel jong als oud Smiley face

Glennekeeeee

Avatar

Eigenlijk mag je deze franchise niet afzonderlijk beoordelen. Back to the future is gewoon éen lang verhaal dat ook het best te begrijpen is als je ze allemaal na elkaar kijkt. Bij mij zat er nu wel een week tussen bij deze kijkperiode maar ik heb me er wel weer kosteloos mee vermaakt. Al merk je toch dat dit slotakkoord nét wat minder is dan z'n voorgangers.

Zoals ook bij Part II, gaat Part III gewoon verder waar de vorige is gestopt. Het duurt ook niet lang voor we terug in de tijd reizen en in het wilde westen terechtkomen. Dat Marty in het huis van zijn familie terechtkomt en de moeder én vader van het gezin volledig dezelfde zijn als zijn eigen ouders klopt al totaal niet en dat kenmerkt de gehele film. Waar de vorige films eigenlijk mooi op het randje balanceren van de persiflage van de blockbusters en het gebruik van tijdreizen gaat deze film nét wat te vaak uit de bocht en lijkt het vat toch wel stilaan écht leeg. Dat Marty zich verpersoonlijkt als Clint Eastwoord is bij aanvang nog wel een leuke grap maar op den duur werkt het ook wel wat vervelend. De locatie is op zich wel mooi en bied ook de nodige afwisseling, daar waar de vorige 2 films toch steeds dezelfde locaties bewandelden. Ook al is dit 'dezelfde locatie'. Het biedt de perfecte balans van verscheidenheid en herkenning. En dan komen we bij de romance van Doc Brown. Op zich zéer mooi verteld, geschreven én uitgevoerd maar anderzijds vind ik het wat onpassend in deze reeks en beïnvloed het toch teveel de kern van het verhaal. Ook mist de film wat vaart, waar je van halfverwege deel 1 tot het einde van deel 2 non stop vaart krijgt in de film zakt deze film toch wel wat in. De finale is dan wel weer heerlijk (al zou ze de dag van vandaag wel als cliché bestempeld kunnen worden) en bied een mooie apotheose van de reeks.

Part III is toch wel hét minste deel. Desondanks de fouten is het algemeen wel een zeer vermakelijke actiekomedie die je een mooie afsluiter biedt in deze reeks.

7/10

notReal

Avatar

Het slechtste van deel III vond ik dat ie al gedeeltelijk (aan het einde van) in deel II te zien was... een deceptie vond ik dat toen, en nu (vorige week uitgezonden) weer.

Nadat in deel II het tijdreizen tot kunst was verheven en bovendien een paar aardige vondsten van dubbelspel te zien waren moest het -getuige de preview van deel III- in het laatste deel allemaal nóg gekker.
De nutty professor speelt hierin misschien nog wel een grotere rol dan MJFox, en ik erger me dood aan die vent.

Daarom voelt deel III voor mij gekunstelder en genanter dan de rest. Van mij had het bij deel I (briljant) en II mogen blijven, en met een paar kleine wijzigingen in het script van II was dit prima mogelijk geweest.

Een onnodig vervolg, omdat er geen enkele vraag (van belang) meer open stond na I en II.

De kinderen van de jaren '80 (als ik) weten het misschien nog: we hebben ont-zettend-lang moeten wachten na deel I op het toen al beloofde deel II. Het laat zich duidelijk aanzien dat de scripts voor II en III in één adem zijn geschreven.

Jammer :N (6/10)