Ngo si seoi

Ngo si seoi (1998)

Fight now. Ask questions later.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Films van en met Jackie Chan zijn altijd wel leuk, maar dit is toch een van zijn mindere prenten.
De vechtscènes, die altijd wel een komische noot hebben, zijn ook hier weer leuk.
Maar de cast die optreedt naast Chan zelf is waardeloos. Ronduit slechte vertolkingen, van zowat iedereen.
Denk dat vele liefhebbers van Jackie Chan teleurgesteld zullen zijn na het zien van deze film.
Leuk wel voor de Nederlanders zijn de scènes gefilmd in Rotterdam.

macdamian

Avatar

Snelheid is hier (in de film "Who Am I") geen issue. Het moet er goed op scherm uitzien. Ron had geen coordinatie/timing/rhytme. En daar begint het al. Als je als een gek op snelheid gaat vechten ziet het er niet uit en kan het publiek het niet volgen. Trouwens, snelheid kan je aanpassen in de montage kamer. Het gaat hier puur om de interactie en de techniek uitvoering tussen twee vechters. Wat betreft offscreen vechten...Vergelijk Ron eens met bijvoorbeel Benny "The Jet"

Urquidez, Phanom Yeerum en Keith Vitali. Het is niet voor niets dat Jackie Ron telkens aan het corrigeren was tot 'ie op een gegeven moment maar besloot om een standin te gebruiken.

Hoe dan, ook Jackie heeft zich al bewezen. Hij is al in de 50 en doet nog steeds zijn eigen stunts en vechtscenes (en schrijft scripts/regiseert/produceert). En nu maar afwachten wat Ron doet als hij 50 is en wat hij allemaal heeft bereikt.

Als Jackie geen intresse in Ron had getoond hadden we nooit van 'em gehoord.

macdamian

Avatar

Jackie heeft meer dan 40 jaar ervaring met vechtsporten en traint met de beste op deze aardbodem in allerlei stijlen. Ron traint gewoon in een sportschooltje -karate en breakdance- en is een beetje populair oa door Fight Master. (Die gasten zijn trouwens erg leip!!! Bij de selectie hebben ze per se niet de beste genomen, maar een beetje de middelmaat zodat er "gelijke" strijd is. Het zou voor de tv-kijker niet leuk zijn om iemand te zien die alle onderdelen met gemak haalt. )

Maar niettemin, huur "Jackie Chan - my story", en je zult zien dat Ron tijdens dat gevecht moeite heeft met coordinatie en de rhytme waardoor de veel onderdelen in die scene door iemand anders zijn gedaan. Ron is goed, maar bij lange na niet beter dan Jackie, zowel on- als offscreen.

sjemsjem

Avatar

Misschien ook wel leuk om te weten is dat een deel van de scenes die zich in Rotterdam behoren af te spelen eigenlijk in Dordrecht zijn opgenomen. Zelfs een deel wat zich in Australie behoort af te spelen is in Dordrecht opgenomen. Alleen dat maakt dat deze film voor mij een beetje interessanter is dan een hoop andere Chan films. Maar het blijft altijd leuk om hem zijn capriolen uit te zien halen. Misschien als ik niets beters te doen heb....
[2.5]

WizardOfOss

Avatar

De aktiescenes zijn heel behoorlijk, dat kan je wel aan Jackie Chan toevertrouwen. Ook het verhaaltje is niet heel erg slecht, zeker niet voor JC-begrippen. En natuurlijk is het leuk dat ie voor een behoorlijk deel in Rotjeknor is opgenomen, met ook een aantal Nederlandse acteurs.

Wat deze film echter enorm omlaag haalt zijn de werkelijk tenenkrommend slechte acteerprestaties. Natuurlijk verwacht je in een JC-film hier niet zo heel erg veel van, maar in deze film is het echt te erg. Hiermee vergeleken verdiende Rush Hour onbetwist een Oscar...
[rating 2]