Swordfish (2001)

Log In. Log Out. Leg It!

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Leuke doorsnee actiefilm die me destijds (als puber) wel beter leek te zijn. Maarja als puber een bombastische actiefilm, een hoge vaart en enkele leuke kiekjes van Halle Berry kunnen zien tilt een film al snel omhoog. Toch weet jaren na datum de film nog redelijk te overtuigen. Het technologische aspect word al wat beter en toffer uitgewerkt dan in de 90's en hoewel de actie talrijk aanwezig is ligt er ook wel wat nadruk op de personage's waar spijtig genoeg in de tweede helft nogal veel van blijft openliggen. De film heeft ook enkele leuke twists al kan je eigenlijk al vanaf de eerste seconde het einde voorspellen. De cast doet het degelijk maar ook niets meer. Jackman kon nog niet wat hij nu kan, Berry speelde een beetje de voorloper op haar Bondgirl en Travolta speelde soms iets over the top al paste dat op zich nog wel binnen de sfeer van de film. De actie is top als je van domme bombastische actie houd en daar had ik gisteren wel zin in dus dat viel mee. De finale is, zoals gezegd, wat voorspelbaar maar op zich bederft dat de pret niet van de rest

Swordfish is geen topper maar is wel degelijk in alles: cast, actie, verhaal, twists, setting etc. Een beetje voorspelbaar maar wel leuk tijdvermaak.

6,4/10

Magalaan

Avatar

Ik vond het wel een goed actiefilm. Veel vaart en ook wel spanning. John Travolta maakt een redelijke comeback. Ik heb alleen wat moeite met de geloofwaardigheid van John Travolta als tough guy, daarvoor mist hij de uitstraling. Ik vermoedt dat hij dat zelf ook vindt. In de film doet hij zo zijn best om indruk te maken dat het over the top en ongeloofwaardig wordt. Vooral tegen het einde zakt de film door zijn hoeven en verliest alle realiteitszin wat jammer is. Misschien komt het omdat de spanning in de film te veel en te lang op een hoog peil wordt gehouden om nog een zinderende finale mogelijk te maken. De afdronk valt dan tegen.

zinkstar

Avatar

Een beetje filmliefhebber durft voor zijn mening uit te komen:

:-S favo films of all time op gedeelde 1e plaats: The matrix (iedereen juicht) en swordfish (iedereen pijnlijk stil)

De geweldigste scene ooit: gep**pt worden terwijl je moet hacken of leven ervan af hangt :Y

als zelf dj zijnde ook geweldig dat oakenfold soundtrack deed, eindelijk dance in positief daglicht

er was zoveel op dat moment dat ik geweldig vond aan deze film dat dat gevoel voor altijd er is wanneer ik em zie :+