The Poseidon Adventure (1972)

Hell, Upside Down

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Hoewel ik de remake uit 2006 ook zeer goed vond is dit origineel nog steeds beter.
Ik herinner me de film zelfs van toen hij in de bioscopen verscheen, in een tijd waarin er meerdere rampenfilms werden gemaakt, en was toen al zo onder de indruk van deze film.
De film heeft, zoals wel meer gebruikelijk in die tijd, een supercast, met o.a. de nog jonge Gene Hackman en oudgedienden Shelley Winters en Ernest Borgnine.
Hoewel men in die tijd niet de middelen had, zijn de special effects in deze film toch zeer goed.
Prima film dus, met voor één keer Leslie Nielsen in een, weliswaar korte, maar serieuze rol.

CAGE

Avatar

Lijkt echt alsof nederlandse zenders beetje afkijken wat andere zenders doen. Crimson Tide is ook al op. En trouwens is dit niet de eerste keer bij een NL zender. Crimson Tide is wel een goede film. Beetje een avontuur/rampachtige sfeer. Tot nu toe me enige Bootramp drama die ik ken. Das Boot heb ik nooit goed gekeken. Deze misschien kijken. Positieve reacties.Hackman is wel de enige goede acteur die ik ken van de cast.

emperor

Avatar

De film speelt zich af aan boord van een luxe oceaan-cruise schip,rond de jaarwisseling,op nieuwjaarsavond/nacht voltrekt zich een waar drama...slechts een klein aantal passagiers weet zich een weg te banen door de ingewanden van het schip,en een zoektocht naar een opening om te ontsnappen volgt,vol emotie en gevaar beginnen een handjevol mensen aan een wanhopige poging om de bovenkant (onderkant van het omgeslagen schip) te bereiken..mooi,sfeervol,spannend.
Toen ik de film voor het eerst zag,was ik helemaal weg van Pamela Sue Martin.(Susan)
;)