Fargo

Fargo (1996)

A lot can happen in the middle of nowhere.

Reviews (6)

NICKSTERAMSTER

Avatar

Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast Frances McDormand niet vergeten te noemen bij de Cast

Olrik

Avatar

Fargo is een film die me altijd al heeft weten te boeien en zich makkelijk weet te meten met The Big Lebowski en No Country For Old Men.
Fargo heeft misschien niet de melige en absurde humor uit The Big Lebowski of een ijzingwekkend spelende Javier Bardem uit No Country For Old Men, maar Fargo heeft ook zijn eigen kwaliteiten die het tot een van de beste werken van de Coen Brothers maakt.
Om te beginnen zijn de koude en grimmige locaties in het besneeuwde Minnesota geweldig als decor en de personages in de film zijn typische Coen personages met als uitschieters de personages van Frances Mcdormand en Steve Buscemi
Een echte aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan een film die anders is dan al het andere wat je ooit heb gezien!:Y

8,0 / 10

hetisjantje

Avatar

Zo is het een tijd lang komkommertijd en krijg je het braaksel van de package deals over je uitgestort ("Dag, Veronica, hier de filmindustrie, U wilt een Shrek voor kerstmis? Ok, maar dan moet u er de volgende rukfilms bijkopen."), en zo ineens twee goede films op een doordeweekse dag. Het kan verkeren.. En oh, Veronica en anderen, je -hoeft- die rukfilms niet uit te schijten over je gewaardeerde publiek, die kan je ook gewoon stof laten bijten. Kijk eens naar Canvas.

hoihoi

Avatar

Het is alweer enige tijd geleden dat ik deze gezien heb. Maar ik herinner me de film alsof het met een soort schijnbare eenvoud door de scenes heen gaat. Misschien ook wel een beetje door het gespoken dialect. Ook is de film af en toe bizar, maar toch zeker overtuigend en realistisch. Het zou allemaal echt gebeurd kunnen zijn. De toon en het acteerwerk is precies goed. Ik geloof zelfs dat Frances McDormand er een prijs voor heeft gewonnen. Maar zelf vind ik William H. Macy zichzelf echt overtreffen.

Aardig om te weten, ik zie dat Kristin Rudrüd (de gekidnapte vrouw) ook geboren is in Fargo.

Roy1978

Avatar

De cijfers op IMDB geeft een mainstream waarde aan de film, geen kwaliteitswaarde.

Er zijn een heleboel ondergewaardeerde films... bijvoorbeeld Romeo is Bleeding, State of Grace of films van Jim Jarmusch... als je zulke films gewend bent, dan kan een Coen productie je niet echt verrassen.

Ze zijn wel solide in elkaar gezet... dat zonder meer... maar ze hebben een soort arthouse for mainstream effect... zo komt dat bij mij over althans...

Antagonist

Avatar

Nu de film is afgelopen en ik enige tijd heb gehad om er over na te denken kan ik tot een oordeel komen
De hoofdrolspeler zet een indrukwekkende rol neer, je krijgt al snel sympathie voor hem.
De reden dat ik deze film niet snel zal vergeten zit hem in het feit dat een Japanse fan zelfmoord heeft gepleegd op de plaats (waar zij dacht) dat het geld begraven was.

8/10