Dracula (1992)

Beware

Reviews (4)

Nielsgibby10

Avatar

Je kan eigenlijk niet op deze film haten. Als je weet hoeveel werk hierin is gestopt en dat alles wat je ziet echt is. (geen computer effecten) Gary Oldman en Hopkins zijn allebei geweldig. Het weet een nieuwe toon aan te slaan en toch nog steeds trouw te zijn aan het bronmateriaal en het gevoel geven van de eerdere dracula films. Ik vind deze film ondergewaardeerd en ik vind dat deze wat meer erkenning verdient.

7.8/10

Tarkus

Avatar

Deze film heb ik voor een spotprijsje (50 cent) kunnen aankopen, en dat is hij natuurlijk dubbel en dik waard.
Altijd leuk om deze Coppola-klassieker eens opnieuw te bekijken.

Commentaar 2010:
Altijd een van de betere Dracula-verfilmingen gevonden deze versie van Francis Ford Coppola.
Met een uitstekende Gary Oldman en Anthony Hopkins, maar een toch iets mindere Keanu Reeves en Winona Ryder.
Bijzonder goede special effects in deze film, die niet met computer zijn gemaakt !!
Echt een film voor de horror-liefhebbers.

CaptainCab

Avatar

Ik vind het niet zo'n geslaagde verfilming. Allereerst zijn Keanu Reeves en Winona Ryder barslecht als Jonathan en Mina Harper. Vooral Keanu Reeves levert een wanprestatie.

De stukken die in het boek spannend waren, zijn er hier uitgehaald of worden heel snel afgeraffeld (de beklemmende sfeer in het kasteel, wanneer Jonathan erachter komt dat Dracula helemaal geen bedienden heeft en hem gevangen houdt; het stuk op de dementer, etc. etc.). Hierdoor verloopt de pacing van de film niet helemaal lekker en wordt zelfs saai. Daarbij sleurt Coppola er een liefdesverhaal tussen Dracula en Mina bij, die niet echt werkt.

Art direction is interessant en goed gedaan. Er zitten zeer sfeervolle beelden in die de spannende stukken van het boek recht hadden aangedaan, als ze hadden gekozen om deze te verfilmen. Helaas is het uiterlijk van Dracula (zowel oud als jong) wel wat moeilijk serieus te nemen.

LordOgre

Avatar

Heb hem gelukkig eergister nog gekeken, dan kan ik hem nu skippen om voetbal te kijken :D

Let trouwens ook op de vele schaduwen van count Dracula... Geniaal gewoon als je Keanu door het kasteel ziet lopen, dan even verdwijnt achter een muurtje waar je dan de hand van Dracula hem ziet achtervolgen, om dan weer te voorschijn te komen, zonder dat Dracula in de buurt is. En Dracula die hem wurgt met zijn schaduwen enzo, heel cool!