Mad Max 2: The Road Warrior (1981)

Ruthless... Savage... Spectacular

Reviews (3)

jaime91

Avatar

Deze film is wel meteen helemaal post apocalyptisch en ik moet zeggen dat ziet er lekker gestoord uit. Er is zijn geen wetten, geen politie etc meer het draait in deze film vooral om benzine en overleven. Wat ik bij deze film beter vind dan de vorige zijn de slechteriken en dan vooral Vernon Wells als Wez. Ik ken Wells alleen van zijn rol in Commando waar hij ook al zo'n fijne slechterik neerzette al is de badguy die hij in Mad Max 2 speelt nog een tikkie gekker. The Humungus was ook wel tof, maar voor mij stal Wez de show. Verder vind ik ondanks dat de eerste film wat later op gang kwam daarin het verhaal wel beter. In deze film vind ik de personages wat minder goed uitgewerkt. De actiescenes zijn wel weer super tof! Er zit nog meer en vooral nog betere actie in dan in het eerste deel. Ook de cinematografie is net als in het eerste deel ook hier weer prachtig. Hoe George Miller alles in beeld heeft gebracht is fenomenaal! En gelukkig is deze film niet gedubd.

Toch denk ik dat ik door de hoeveelheid actie en het goede tempo dat deze film heeft ik er net iets meer van genoten heb. Daarom krijgt deze film 1 puntje hoger dan de vorige.

Rooster

Avatar

Ja maar het postapocalypstische aspect geeft deel 2 ook net wat meer van dat trieste uitzichtsloze denk ik. Er is geen orde en gezag meer. complete anarchie.Visueel ziet het er allemaal wat mooier uit De personages zijn ook allemaal net wat cooler. Het verhaal is hier toch wel van ondergeschikt belang en ik vind dat in deel 1 ook een stuk sterker. en ja dat rauwe van deel 1 is ook een pluspunt. toch gaat mijn voorkeur uit naar dit deel (komt misschien ook omdat ik deze eerder zag dan deel 1)

Ohja en in deel 1 praat Mel een beetje raar.;)

Patcher

Avatar

U can run, but u can't hide :P
Begin van het Mel Gibson imperium.....
Deel 1 is al cult deel 2 nog meer cult...
Ook Vernon Wells kreeg bekendheid door deze film...
(Weird Science,Commando) .
Zitten wel een paar gigantische fouten in, let maar eens op in de truck achtervolging scene, zit er regelmatig iemand met een helm op in de truck, en later zie je hem zelfs gehurkd naast Mel zitten, zeer vermakelijke film!