Lawrence of Arabia (1962)

An Epic Masterpiece As You've Never Seen It Before! (1992 Restored Video Release)

Reviews (2)

DutchDJ

Avatar

Het meesterwerk van topregiseur David Lean. Een waar meesterwerk dat niet voor niets 7 oscars heeft gewonnen. De film wordt vandaag de dag nog steeds geroemd om zijn geweldigde panorama shots van de woestijn. Ik zag laatst op tv nog een recensie van tv van een film (ik weet niet meer welke) dat er ware ´Lawrence of Arabia´ shots in zaten. Er zijn maar weinig films en regiseurs die zo´n stempel op de filmgeschiedenis hebben kunnen drukken als deze film. Van mij krijgt die 10/10 en in mijn persoonlijk lijst van beste films allertijden zou hij in de top 10 staan.

Bukowski

Avatar

Het beste epos ooit gemaakt. Een geweldige meeslepende avonturenfilm die me vanaf de eerste tot de laatste beelden in zijn greep had. Ik had na afloop het gevoel zelf onder het woestijnzand te zitten.

Veel acteurs waren niet of nauwelijks bekend maar daar kwam na deze magistrale film snel verandering in. Voor toneelspeler O’tool was het zelfs zijn film-debut. Daarnaast gave rollen van Sharif en vooral Quinn.

Lawrence Of Arabia is gebaseerd op de handel en wandel van de Brit T.E. Lawrence die een bewogen en facsinerend leven heeft gehad (zie ook onderstaande link). De film is geen bio-pic in de enge zin van het woord. De persoon Lawrence en zijn leven vormen de basis voor een film die in de eerste plaats een avonturenfilm wil zijn. Een van mijn all-time favorites.

Nog een linkje over het leven van de "echte" Lawrence: klik